GORAN NIKOLIĆ U MARATONU ZA GINISA U UTORAK PROLAZI KROZ JAGODINU

0

Kragujevčanin Goran Nikolić, aktivni rekreativac u utorak će stići u Jagodinu a zatim nastaviti za Ćupriju. On želi da postavi novi Ginisov rekord u trčanju maratona – 55 maratona za 55 uzastopnih dana. U Jagodinu će stići oko 12h. Ciljna kapija je u strogom centru, kod fontane. Dolazi iz pravca Miloševa – Bagrdana. Na raskrsnici kod Bagrdana, skretanje za Miloševo, priključuju se rotarijanci, sportisti i građani koji zele da sa njim ističe zadnju etapu do cilja.

Goran Nikolić je, inače, slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

goran-nikolic

Goran je ka svom cilju krenuo u subotu, 3. septembra, u 6 sati iz Kragujevca. Goran planira u „Maratonu za Ginisa“ da „pretrči“ 55 gradova u tri države – Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Poslednja etapa u obaranju Ginisovog rekorda predviđena je 27. oktobar u Budvi.

Nikolićeva aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima regionalnog Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu.
Prolazak kroz Jagodinu biće 25.dan njegove rute.

Prethodni tekstSLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ OTVARA DIVLJANOVU IZLOŽBU U DOBRAČI
Sledeći tekstJAGODINA TRAŽI JEDNOG PORESKOG INSPEKTORA, DRUGI GRADOVI VIŠE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime