ŠIŠKOVSKI: KONFECIONI ANDREA RADI!

0

Generalni direktor italijanske fabrike za proizvodnju automobilskih cirada „Konfecioni Andrea Srbija“ Dejan Šiškovski rekao je da fabrika radi i ljutio se što ga novinari ne zovu kad „ima nešto lepo da se priča nego samo loše“. Naime, italijanska fabrika u Jagodini otpustila je veliki broj radnika koji su bili pod ugovorom, a one u stalnom radnom odnosu poslala na plaćeno odsustvo.

siskovski 1
Fotografija sa Linkedina: Dejan Šiškovski

„Otišli su ljudi koji su bili privremeni radnici. Oni nisu razdužili ni uniforme, ni opremu još uvek. Radili su 10 meseci. Niko od novinara da me pita kad zapošljavam, ali kad otpuštam tada zovete. Mi nemamo obavezu prema sezonskim radnicima koji nisu bili deo ugovorne obaveze. Ja nisam javna ličnost, ni političar da bih davao izjave, fabrika radi i to je najvažnije“ rekao je Šiškovski koji je rekao i da novinari pišu šta god hoće.

Na pitanje zašto su i radnici koji su u stalnom radnom odnosu poslati na plaćeno odsustvo, Šiškovski je objasnio da se radi o remontu.

„Poslati su jer radimo remont mašina, pregrađujemo magacine i još nešto. To je razlog. Biće vraćeni“ rekao je on.

„Konfecioni Andrea Srbjia“ je grinfild investicija iz oblasti automobilske industrije u koju je investirano devet miliona evra, država Srbija je dala 9.000 evra po radnom mestu a grad Jagodina besplatno zemljište i infrastrukturu. U julu je na evidenciji fabrike, što pod ugovorom ili ne, radilo između 700 i 800 ljudi.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime