ŠEŠELJ SE NE VRAĆA U HAG

0

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev tužilaštva da vrati u sudski prtivor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode, objavljeno je danas u Hagu. U odluci koja nosi današnji datum Raspravno veće takođe se proglasilo nenadležnim za Šešeljev zahtev da kazne glavnog tužioca Serža Bramerca „zbog nedozvoljenog ponašanja“.

Raspravno veće takođe navodi da tužilaštvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovu novih činjenica kojih nema.

Sudija Madaje Nijang, novoimenovani sudija, usprotivio se odluci većine.

Šešelj je, odlukom raspravnog veća, 12. novembra privremeno oslobođen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi lečenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da raspravno veće vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji jer je „svojim ponašanjem u Srbiji ‘potkopao’ duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga“ donelo raspravno veće
predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija.

Beta, Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime