PALMA: DA LI SE NA KOSOVU SUDI SAMO SRBIMA?

0

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, upitao je međunarodnu zajednicu, povodom obeležavanja martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji i činjenice da glavni krivci za etničko čišćenje i kidnapovanja i ubistva na Kosovu nisu procesuirani, koji je dokument za EULEX, tužilaštva, sudove i ostale međunarodne organizacije na Kosovu, validan. Da li je to Rezolucija 1244, Briselski sporazum ili neki drugi ?

Koji dokument za Kosovu i Metohiju je validan? Da li je to Rezulucija 1244, Briselski sporazum ili neki drugi ili se na Kosovu sudi samo Srbima, upitao je međunarodnu zajednicu predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković, naglasivši da nijedan zločin nad Srbima nije istražen do kraja od strane međunarodnih sudija i tužilaca, a u nekim slućajevima je istraga čak i obustavljena.

“Jedinstvena Srbija očekuje, da Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, koji bi uskoro trebalo da počne sa radom, procesuira, odnosno najstrožije kazni čelnike OVK, koji su najodgovorniji za kidnapovanja i ubistva Srba na Kosovu i Metohiju, kao i za etničko čišćenje, uključujući i ono u pogromu 17. i 18. marta 2004. godine “ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Martovski pogrom 2004. godine je etničko čišćenje i to nasilje se samo tako može okvalifikovati, a ima i elemente genocida, kao i nasilje nad Srbima, 1998. i 1999. godine. Jedinstvena Srbija nije zadovoljna dosadašnjim radom međunarodnih tužilaca i sudija na Kosovu i Metohiji, jer nisu pronašli ni kaznili zločince, ni za Staro Gracko, ni za Goraždevac, ni za autobus Niš ekspresa kod Podujeva, ni za masovna ubistva i kidnapovanja širom Kosova i Metohije. Jedinstvena Srbija takođe nije zadovoljna ni radom Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, koje takođe nije istražilo martovski pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji “ rekao je Marković.

“ Očekujemo da iza rešetaka vidimo glavne krivce za nasilje nad Srbima i etničko čišćenje 17. marta, kao i u ostalim događajima, a to su čelnici OVK, a neki od njih se nalaze godinama u vrhu izvršne i zakonodavne vlasti na Kosovu i Metohiji, kao i na ključnim mestima u Kosovskoj policiji.

Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK je poslednja šansa, da se isprave greške Haškog tribunala i međunarodnih tužilaca i sudija na Kosovu i Metohiji i pravi zločinci i nalogodavci privedu pravdi i kazne “ zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Stevo Grkinić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime