ŠEŠELJ NAJOZBILJNIJA OPOZICIJA?

0

,,Desetak autobusa radikala na Ušću. Presmešni su. A još je smešnije to što će oni verovatno biti najozbiljnija opozicija u zemlji“ – napisao je danas na društvenim mrežama novinar Njuz.neta Nenad Milosavljević.

Na Trgu Republike okupilo se oko 3.000 ljudi, pale se baklje, slušaju se četničke pesme. Masi se obratio lider radikala Vojislav Šešelj, koji kaže da će rasturiti Haški tribunal.

-Kako kaže Njegoš, poturci se plahi i lakomi. Bili su plahi da što pre dodju na vlast i bili su lakomi na ogroman novac, i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i zato su izdali, ali došlo je vreme da polože račune pred srpskim narodom“, rekao je Šešelj na mitingu SRS na beogradskom Trgu Republike, pred nekoliko hiljada okupljenih. Kao što sam obećao pre 12 godina, rasturiću Haški tribunal. Sada sam došao da vam podnesem izveštaj. Ostavio sam tamo ranjenu zver da krvari, ali tamo su i dalje naši sužnji, i sudi im se zato što su Srbi. Sheveningen je mesto velike patnje. Nijedan Hrvat nije osuđen, svi Šiptari su oislobođeni, muslimani osuđivani na godinu-dve, a samo Srbima drakonske kazne. Ovaj izdajnički režim ništa ne radi da to promeni.

Trenutno je prisutno oko 3.000 ljudi, procena je beogradske policije koja obezbeđuje skup. Drugi procenjuju da ih je oko 15.000.

Dok se čekalo obraćanje Šešelja, sa razglasa su mogle da se čuju krajiške pesme, a ljudi su masovno nosili zastave i transparente sa Šešeljevim likom. Nastupao je i narodni pevač Era Ojdanić.

Politički analitičari smatraju da povratak Vojislava Šešelja neće izazvati značajan potres na političkoj sceni Srbije. Donekle će podići rejting SRS i uticati na pad popularnosti SNS, a najveći gubitnici mogu biti male stranke poput DSS i Dveri.

– Povratak Šešelja je u svakom slučaju impuls i mobilizacija SRS i njenog glasačkog tela. Siguran sam da je radikale sada digao iznad cenzusa. Dugoročno, on ne može da svrgne sa vlasti SNS, ali može da uzme deo njihovih birača i deo zbunjenih glasača malih nacionalnih stranaka – kaže  analitičar Cvijetin Milivojević.

foto Tanjug

Prethodni tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: TETKE SA LADNIM TRAJNAMA
Sledeći tekstMINISTARKA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE U JUTARNJEM PROGRAMU U MINI SUKNJI I IZAZOVNIM ČARAPAMA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime