ŠEŠELJ: DOBROVOLJNO NEĆU U HAG

0
BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, optužen za ratne zločine pred Haškim tribunalom, koji je od Vlade Srbije zatražio da obezbedi Šešeljevo prisustvo na izricanju presude 31. marta, rekao je za N1 da sigurno dobrovoljno neće otići i da „nije ni pozvan on, već vlada“.
„Oni su me izbacili iz Tribunala. Neću da se vraćam“, rekao je Šešelj.On naglašava da je pravo na suđenje u razumnom roku njegov ključni argument i zbog čega misli da ni „ovaj režim po ustavu i zakonu“ ne može da ga vrati.

„Postoje međunarodne konvencije izvan svakog ustava i svakog zakona. U Evropi je to evropska Konvencija o ljudskim pravima, koja garantuje mnoga ljudska prava, a među njima i pravo na suđenje u razumnom roku. Svako živi mora priznati da je u mom slučaju, taj razumni rok odavno, odavno istekao. I ne može sad režim da me isporučuje Hagu, a već mi je flagrantno prekršeno to pravo. Režimu je važnije da štiti moje pravo na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku, nego eventualna međunarodna obaveza prema Haškom tribunalu da me isporuče“, rekao je Šešelj.

On kaže i da njegovi saradnici Petar Jojić, Vjerica Radeta i Jovo Ostojić, optuženi da su uticali na svedoke u njegovom slučaju, čije izručenje takođe Tribunal traži, neće hteti dobrovoljno da idu u Hag.

„Vrlo je moguće da gledate scene kako me nose iz moje kuće u Batajnici na beogradski aerodrom“, rekao je Šešelj.

http://rs.seebiz.eu/seselj-necu-dobrovoljno-u-haag/ar-130563/

Prethodni tekstSA GOŠIĆEM EKSPRESNO PREKINUTA SARADNJA, NOVI TRENER STEVAN MOJSILOVIĆ
Sledeći tekstDINAR OSLABIO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime