SEOS: Protest ispred Narodne skupštine 18. maja

0
Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) će na godišnjicu predaje inicijative 18. maja u 18:00 ispred Narodne skupštine organizovati protest pod nazivom „(P)OTPISANI” na kom će zahtevati da inicijativa pod hitno, „u interesu ne samo potpisnika nego celokupnog stanovništva Republike Srbije, bude stavljena na dnevni red i konačno usvojena“.
 
„Poznato vam je da su 18. maja 2022. godine Narodnoj skupštini Srbije predati potpisi za narodnu inicijativu kojom smo izrazili svoju volju i zahtevali trajnu zabranu istraživanja, eksploatacije i prerade ruda litijuma, bora i prateće asocijacije elemenata.
 
Budući da nadležni organi već godinu dana ignorišu 38000 potpisa i inicijativu ne stavljaju na dnevni red, na godišnjicu predaje inicijative 18. maja u 18:00 ispred Narodne skupštine organizujemo protest pod nazivom „(P)OTPISANI” na kom ćemo zahtevati da inicijativa pod hitno, u interesu ne samo potpisnika nego celokupnog stanovništva Republike Srbije, bude stavljena na dnevni red i konačno usvojena.
 
Protest je planiran kao skup svih građana, meštana ugroženih područja, aktivista raznih organizacija, javnih ličnosti i pojedinaca iz oblasti nauke, kulture i umetnosti, a o svim pojedinostima ćemo vas naknadno obavestiti.
 
Nadamo se će vaše medijske kuće kao i do sada biti otvorene za naša izjave, uključenja ili gostovanja u narednom periodu, s obzirom na to da je problem kojim se bavimo jedan od ključnih za budućnost naše zemlje, a zanemarivanje narodne inicijative flangrantno kršenje Ustava i Zakona, te jedan od najočiglednijih pokazatelja samovolje aktuelne vlasti“ navodi se u saopštenju Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS)
Prethodni tekstŽena nasmrt pretukla štene, udarala ga i kad je uginulo; Zločini nad psima sve brojniji
Sledeći tekstTragedija u Srbiji, učenik sedmog rada pucao u školi i ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime