PALMA DANAS U ITALIJI, POLJOPRIVREDNICI U MARTU U BEČU!

0

Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković boraviće u trodnevnoj poseti Italiji gde će razgovarati sa vlasnicima proizvođača mleka i mlečnih proizvoda „Inalpi“ o ulaganju u Jagodinu. Posle posete Italiji, srpski poljoprivrednici u delegaciji koju će predvoditi Marković, posetiće Beč. Oni će pogledati kako se u Evropi uzgaja stoka i razmeniti iskustva sa austrijskim poljoprivrednicima
Posle posete Italiji gde će par predstavnika gradskih vlasti o svom trošku posetiti Torino i razgovarati sa vlasnicima fabrike za proizvodnju mlečnih proizvoda „Inalpi“, veća delegacija koju će činiti srpski proizvođači mleka i poljoprivrednici, sredinom marta posetiće Beč.
„Srpski proizvođači posetiće farme i videti kakve su krave u Austriji i kako se gaje. Sa nama će krenuti poljoprivrednici iz celog Pomoravlja i Batočine. Ne postoji ni jedan formalni razlog da Inalti i Jagodina ne potpišu ugovor o saradnji. Očekujemo dolazak Italijanskih proizvođača mleka a onda i saradnju sa našim poljoprivrednicima. Ukoro ćemo moći jasno da kažemo šta je potrebno šta poljoprivrednici da proizvode, da li su to krave, svinje, jer naš seljak više ne zna šta da čuva. Ako realizujemo ovo što smo naumili sa Italijanima, preko 5.000 porodica biće obezbeđeno kroz zaposljenje“ rekao je Marković na knferenciji za novinare.
On se osvrnuo na situaciju sa mesom i rekao da je danas meso u Srbiji skuplje od mesa iz uzboza.
„To se dešava jer u Evropi postoje velike subvencije i onda je meso iz uvoza konkurentno našem mesu. Siguran sam da država u ovom momentu radi sve što je neophodno i daje sve od sebe da situacija bude bolje. Mi smo poznati po tome da ne sedimo i ne čekamo da na država pomogne, nego sami putujemo i tražimo investitore, rekao je Marković.
Delegacija od pet članova koji putuju u Italiju biće plaćena iz džepova onih koji su u njoj. Za putovanje poljoprivrednika u Beč već su obezbeđena sredstva kroz donacije prijatelja grada. Jagodinski poljoprivrednici, studenti, često u organizaciji grada Jagodina putuju u austrijsku prestonicu.

Prethodni tekstNE PRAVITE GUŽVE U STANDARDU, ŠALTERI RADE I POPODNE!
Sledeći tekstGRAD VRAĆA NOVAC SMEDEREVSKIM RODITELJIMA, ALI NA RATE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime