SEOS: Obećanja koja smo dobili prazna, geolozi nastavili posao

0

Nakon što je u selu Gojna Gora (opština Gornji Milanovac) uočeno vozilo prokupačkih registarskih oznaka sa uzorcima sa terena, na lokaciji se okupilo nekoliko desetina meštana iz tog i okolnih sela – članovi udruženja Suvoborska greda, Zaštitimo Dobrinju i okolinu i Za čist Kosjerić, navodi u saopštenju Savez ekoloških organizacija Srbije.

„Ubrzo su se pojavili geolozi, a na njihov poziv došla je i policija. Ispostavilo se da je reč o geolozima kompanije „Konstantin Resource d. o. o.” iz Beograda i da sa sobom nemaju potrebnu dokumentaciju za vršenje geoloških istraživanja. Sa sobom su imali samo kopiju rešenja Ministarstva rudarstva i energetike koje je javno dostupno na internetu i koje svako može preuzeti. Nedostajale su im dozvole za rad, kao i putna dokumentacija.

Geolozi nisu želeli da predaju prikupljene uzorke meštanima, ali su ih predali na zahtev policije, nakon čega su privedeni javnom tužiocu u Gornjem Milanovcu.

Oni su pokazali da nisu odustali od naše zemlje i da su obećanja koja smo dobili prazna, a mi smatramo da je krajnje vreme da pokažemo da složni, sabrani, svesni i savesni znamo da ne damo“ navodi u saopštenju SEOS.

 

Prethodni tekstTrnavci traže od Standarda uređenje bicilističke staze zarasle u travu
Sledeći tekstStovarišta peleta uglavnom prazna

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime