ZABRANJENA PRODAJA PIROTEHNIKE MALOLETNICIMA

1

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena – pijacama, uličnim tezgama i kod uličnih prodavaca.

PETARDEMUP u saopštenju navodi da se povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava i podseća da je zakonom izričito zabranjena njihova upotreba u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja maloletnim osobama.

– Napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo MUP – navodi se u saopštenju.

MUP podseća da usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, požara i eksplozija, ali i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ministarstvo dodaje i da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a da će im pirotehnička sredstva biti oduzeta.

1 KOMENTAR

  1. U Svilajncu su se pre nedelju- dve pojavile tri radnje sa pirotehnikom (jedna se nalazi u samom centru – u trznom centru Evropa, a druga u jednom lokalu u zgradi kod trga Mare Resavkinje) i kad god sam prosao tamo , ja sam video da se pirotehnika prodaje maloj deci koja su mozda prvi drugi razred osnovne skole. To treba istraziti.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime