ZAPISI IZ PRIZEMLJA: ŠEKI IS ON THE ROAD AGAIN

0

Četnički vojvoda, doživotni predsednik Radikalne stranke, haški zatvorenik, Predsednikov kum I opskurna ličnost 90-tih, Dr Vojislav Šešelj,vraća se kući.

Pre 12 godina, Dr Vojislav Šešelj se odazvao pozivu Haškog suda, a pre odlaska na robiju, ekskluzivno je najavio ubistvo premijera Zorana Djindjića. I eto, 12 godina kasnije, bez presude, ali sa metastazama, Vojvodu šalju kući.

Nisam pratio dešavanja oko njegovog suđenja, ali I ono malo što znam, govori u prilog tome da je to bila parodija od procesa u svakom pogledu. Od optužbe, preko svedoka do ponašanja Vojvode, koji je pokazao svu psovačku raskoš srpskog jezika. Ali, kako je govorila moja baba : “ De je jače, tu je I pravše. “ Sumnjam da Vojvoda to nije znao, ali ponelo ga, pa je u odrobijani staž ušlo I nekoliko godina zbog nepoštovanja suda. Sve u svemu, suđenje je završeno marta 2012 . g. , ali polumrtvog Vojvodu, haški čovekoljupci, tek sad šalju u Srbiju, I bez izrečne presude.

Ono što povratak Vojvode usložnjava jeste situacija na srbijanskoj političkoj sceni koja se za 12 godina njegovog odsustvovanja okrenula naglavačke. Sve je isto, a opet, ništa nije kao prije. Kum avanzovao u predsednika, te je kuma Dragica prva dama, a “ mali od palube ” postao premijer. Neki drugi kumovi ( čitaj Vuk Drašković ) sad je samo politički statista, a stranku koju je ostavio kao najjaču opozicionu stranku, postoji samo na konferencijama za medije. I ako sve govori u prilog tome da ga Haški tribunal šalje u zavičaj samo da bi smanjio papirologiju I troškove sahrane, ovdašnja politička elita požurila je da nam pojasni kako je ovo još jedan atak na lik I delo našeg Vođe. Premijerova “ devojka za sve “ , Aleksandar Vulin, raskrinkao je mračnu zaveru NEKIH zapadnih sila, koje bi da dezavuišu Vodju I to, baš, sad kad nam je ostalo još samo dve godine do ulaska u svetlu budućnost I “ Vučićevo tisućljetno carstvo “ . Ljubomorni što nam tako dobro ide, tamo-neki-zlikovci, žele da naruše idilu koja se kao kuga širi Srbijom, povratkom jednog običnog robijaša. Dakle, iste one, NEKE, zapadne zemlje koje Vođa rado pominje kao prijatelje koje su , po prvi put u Srbiji, našle u njemu pravog, poštenog I iskrenog sagovornika, sad su tvorci zavere. Isti oni koje Vođa voli da citira kad želi da nam pokaže “ koliko smo primitivni I glupi “ , kad teramo zajebanciju sa njegovim praznim obećanjima I glupim odlukama. Znači, isti ti sad okrenuli ćurak, pa šalju bolesnog čoveka na Aleksandra Velikog, Super Maria, Ivicu-Miljacku Dačića I ostale div junake naše prošlosti, sadašnjosti, a kako se nadaju, I daleke nam budućnosti. Odkud to? Super Mario nas nije ostavio da nagađamo, to su NEKI koji su ljubomorni na naš relationship sa Rusijom. Za dva dana zaboravio na “ probleme u raju “ , odnosno, da Rusima dođemo neku lovu I da nam je isporuka gasa smanjena za trećinu. Ko bi se svega sećao.

A, meni se sve čini da je razlog panike, zbog povratka Vojvode , malčice jednostavniji. On će se obratiti isto onom delu glasačkog tela koje je ove I dovelo na vlast, “ krezuba masa sa pravom glasa “ , kako bi to rekao Mile Kekin. Vojvoda se vraća, ne samo kao heroj, već I sa oreolom mučenika, a Srbi vole mučenike. Kad te jedan takav ošljami, teško prolaze stare fore, pa su rešili da se vrate na radikalsku njajstariju foru – izdaja. Unapred proglašavaju Vojvodu za čoveka koji radi za račun neprijatelja, pa samim tim, sve što bude rekao, biće deo zavere. Doduše, niko nam još nije pojasnio ko su nam neprijatelji, a ko prijatelji, ovih dana, ali Trilatelarna komisija mi je najsumnjivija. Naravno, uz tradicionalne Masone, Vatikan, harp, dron …

Muka mi je više od svih njih, ali još jedna predstava u cirkusu “ Srbija “ ,može da počne, gutač vatre je ponovo sa nama.

Uživajte, cena je, u proseku, 10 % niža.

Aleksandar Tirnanić

Prethodni tekstJAGODINA VEČERAS DOČEKUJE RAD – NE DAMO BODOVE!
Sledeći tekstPORAZ JAGODINE, REMI U NOVOM PAZARU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime