Sedmi Salon vina u Paraćinu

0

Sedmi salon vina  Paraćinu okupio je 73 izlagača iz raznih gradova Srbije, Bugarske, Crne Gore i Makedonije.

U organizaciji Turističke organizacije opštine Paraćin, u hotelu Petrus, održan je sedmi po redu Salon vina koji je okupio rekordan broj izlagača, čak 73 iz raznih gradova Srbije, Bugarske, Crne Gore i Makedonije.

„Pravo je zadovoljstvo ugostiti sve ove ljude i vinarije, i mi danas uživamo u raznim vinima, dobrim i kvalitetnim sirevima koji izlagači takođe promovišu i fantastčnoj muzici. Posećenost je na zadovoljavajućem novou“ rekao je Aljoša Gligorijević, direktor Turističke organizacije Paraćin, nakon svečanog otvaranja Salona.

U okviru sedmog Salona vina Vinski red „Steva Pisar“ tradicionlano je ocenjivao vina od autontonih sorti. „Ove godine je pristiglo 10 procenata više, što znači da je komisija ocenjivala 37 uzoraka, od toga je nagrađeno 28 vina, ostali su bili na granici“, rekao je Zoran Radovanović, predstavnik Vinskog viteškog reda „Steva Pisar“.

U komisiji je i ove godine bio profesor Puškaš sa svojom ekipom iz Novog Sada. Najbolje ocenjena vina dobila su takozvano veliko zlatno priznanje, odnosno proizvođači koji su nagrađeni su Vinarija Šijački, proizvođač Danilo Milovanović iz Ćuprije, zatim Miodrag Milanović takođe iz Ćuprije i Dejan Vujić iz Aleksandrovca.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime