SAVEZ IZVIĐAČA SRBIJE ORGANIZUJE AKCIJU „OČISTIMO SVET“

0

Savez izviđača Srbije organizuje u periodu od 13. do 15. oktobra 2017. godine akciju Očistimo svet, na prostoru osnovne škole „Goran Ostojić“, u Jagodini. Ova izviđačka aktivnost namenjena je članovima lokalnih izviđačkih jedinica Saveza izviđača Srbije, mladima uzrasta od 18 do 30 godina.
U toku aktivnosti, učesnici podeljeni u manje grupe imaće zadatak da obiđu okolinu Trnave, te da pronađu i mapiraju izvore zagađenja. Takođe, učesnici će tokom aktivnosti srediti jednu javnu površinu u selu Tranav i očistiti jednu divlju deponiju.
Aktivnost Očistimo svet, Savez izviđača Srbije relizuje u sklopu projekta „Nauči, Primeni, Edukuj – NAPRED“, podržanog od Ministarstva odbrane Republike Srbije.
Cilj projekta je da se kod dece i mladih razvije ekološka svest i da se osnaže da u svojim sredinama prepoznaju izazove na polju zaštite životne sredine i zaštite od prirodnih i elementarnih nepogoda, te da na pravi način nauče da odgovore na ovakve izazove.
Ovog vikenda u Jagodina će pored izviđača iz Srbije, ugostiti i pedesetak izviđača iz cele Evrope. Tokom tri dana vikenda Fondacija Prijatelji izviđača Evrope (The Friends of scouting in Europ – FOSE), organizovaće Godišnje okupljanje članova fondacije. Glavni deo okupljanja održaće se u Jagodini, ali će članovi FOSE fondacije imati prilike da obiđu i druge delove Srbije, kao i da se upoznaju sa radom Saveza i jedinica u njegovom sastavu.
FOSE – Friends of Scouting in Europe – predstavlja fondaciju čiji su članovi bivši ili sadašnji članovi izviđačkog pokreta, kao i prijatelji pokreta i svi oni koji žele da pomognu delovanje izviđača u Evropi. Poseban segment rada fondacije je obezbeđivanje finasijskih sredstava za projekte lokalnih izviđačkih jedinica u Evropi. Tokom okupljanja članova fondacije ovog vikenda u Jagodini, jedinice iz sastava Saveza izviđača Srbije imaće prilike da direktno predstave svoje projekte članovima fondacije i time obezbede sredstva za njihovu realizaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime