SAŠA JANKOVIĆ U SUBOTU OTVORENO O SLUČAJU „SAVAMALA“

0

U subotu 18.marta u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, u 17 sati kandidat za predsednika Srbije Saša Janković kako kaže, otvoreno će govoriti o slučaju Savamala.

– Izborna noć, negde oko 2 ujutru, jedna dobro organizovana grupa, motorizovana, praktično je zaposela jednu ulicu na području Savamale. Pokušali su da evakuišu ulicu i lišavali građane slobode. Građane izvukli iz automoblila, oduzeli mobilni telefone i SIM kartice… Oni su bili u crnim odelima, ali, interesantno je da su fantomke bile raznobojne – opisao je Janković ranije i dodao da u incidentu niko nije povređen.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne razume one koji su odlučili da rušenje u Savamali obave tokom noći, jer je reč o bespravno podignutim objektima i dodao da nadležni organi treba da nastave svoj posao. Više javno tužilaštvo u Beogradu nije postupilo po izvršnim rešenjima ni posle izricanja novčane kazne zbog nedostavljanja podataka o rušenju u Savamali. To je saopštila kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnost.

Premijer Srbije Alksandar Vučić je juna 2016. rekao da „iza toga stoje najviši organi u Beogradu“, dok je bivša supruga gradonačelnika Beograda, Marija Mali u nedavnom intervjuu „Mreži za istraživanje kriminala i korupcije“ (KRIK) rekla da je Siniša Mali organizovao rušenje u Hercegovačkoj ulici, u Savamali.

Vučić je polovinom februara rekao da je „vrlo teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu“ – gradonačelnika, ali i da neće da „učestvuje u hajkama i harangama.., To ćemo da radimo onda kada mi mislimo da je vreme za to“.

U noći između 24. i 25. aprila prošle godine grupa maskiranih ljudi je bagerom nezakonito srušlia tri objekta u Hercegovačkoj ulici, a još nije zvanično utvrđeno ko je to uradio i zašto.

Prethodni tekstNAPADNUTA AKTIVISTKINJA TIMA VUKA JEREMIĆA
Sledeći tekst„SPORTISIMO“ PROSLAVIO TREĆI ROĐENDAN – DETE UČI ONO ŠTO ŽIVI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime