SAOBRAĆAJ NA AUTOPUTU BEOGRAD – NIŠ OBUSTAVLJEN

0

Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera zbog sudara i loših vremenskih uslova, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Kako se navodi, saobraćaj je obustavljen i zbog slabe vidljivosti, ali i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju,

Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao, dodaje se u saopštenju.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako javlja Jugmedija, situaciju dodatno otežava lančani sudar na ulazu u Niš, koji je stvorio „kilometarsku kolonu“. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je taj sudar izazvao većinu problema i da vozila nisu zavejana u snegu.

Kako je agenciji Beta kazao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

„Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

On je dodao da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

„Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Kako je saopšteno, obustavljen je saobraćaj i na državnom putu Niš-Jug zbog saobraćajne nezgode nastale usled smanjene vidljivosti prouzrokovane jakim snegom i olujnim vetrom, navodi se u saopštenju.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova obustavljen je saobraćaj i na deonicama od Vranja do Barevića, Vlasa i Krive Feje. Saobraćaj je obustavljen i na deonici Donji Milanovac-Majdanpek i na putu Zaječar-Boljevac.

FOTO Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime