RUSKO CVEĆE ZA SRBIJU

1

Ambasador Republike Srbije u Rusiji, njegova ekselencija Slavenko Terzić ugostio je predstavnike VMŠSS Ćuprija na čelu sa direktorom dr sci. med. Hristosom Aleksopulosom i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije u prostorijama ambasade u Moskvi. U razgovoru ambasador, istoričar po profesiji, podsetio je prisutne o istorijskim okolnostima Srbije, Rusije i Grčke u proteklim godinama.
ambasada-2Njegova ekselencija, između ostalog, je izjavio da je spreman za svaki vid saradnje po pitanju pristupu informacijama i kontaktima gostiju sa Rusijom.
Direktor VMŠSS dr sci. med. Hristos Aleksopulos je izvestio ambasadora o planu studijskog putovanja, aktivnostima Škole i Udruženja i saradnji sa ruskim institucijama.
Takođe se zahvalio na gostoprimstvu izjavivši da se u sprskoj ambasadi u Rusiji cela delegacija oseća kao kod kuće. „Ambasador je dao veliki doprinos kako bi naša poseta bila što uspešnija u Ruskoj federaciji“ istakao je dr sci. med. Hristos Aleksopulos.
U večernjim časovima na izložbi umetničkih slika diretoru Aleksopulosu priređeno je iznenađenje, na poklon je dobio „Rusko cveće za Srbiju“ akvarel Ruske akademske slikarke Svetlane Bogdanove za uspomenu na ovo studijsko putovanje.
Tokom sedmodnevne posete Rusiji medicinski radnici posetili su klinički centar Prvog državnog medicinskog univerziteta Sečenov u Moskvi i udruženje medicinskih sestara Rusije u Sankt Petrsburgu.

Prethodni tekstPALMA: KOSOVSKI ALBANCI OBJAVILI RAT SRBIJI, EVROPSKOJ UNIJI I UJEDINJENIM NACIJAMA  
Sledeći tekstJAGODINSKI STATISTI OTPUTOVALI NA KRF

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime