RUDAN: „OLUJA“ JE KADA JE HRVATSKA OČIŠĆENA OD SRBA

0

Hrvatska novinarka i pisac Vedrana Rudan kaže da ne zna šta je zvanična definicija „Oluje“, ali zna šta je „Oluja“ kada je nekoliko hiljada hrvatskih vojnika iz Hrvatske proteralo 200.000 ili 300.000 Srba, odnosno kada je uz blagoslov Amerikanaca Hrvatska očišćena od Srba, a njihove kuće spaljene.

 Na svom blogu povodom obeležavanja dve decenije od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“, Rudanova primećuje da će i nakon toliko godina „presiromašni građani Hrvatske platii slavlje jednog od najvećih hrvatskih poraza, ‘oslobađanje’ Lepe Naše koja nikad nije bila i nikad neće biti ni lepa ni naša“.
„Hrvatska je teren u šapama nekolicine kriminalaca. Kad kažem kriminalci mislim na vlasnike banaka koji su pobili nekoliko stotina hiljada građana Hrvatske. Osim vlasnika banaka od života nas oslobađaju tajkuni koji su pre ‘oslobođenja’ Hrvatske bili opskurni likovi…: šoferi autobusa, trgovci karanfilima, monteri centralnog grejanja…. Ukratko, smrdljivi jugoslavenski šljam“, napisala je Rudanova.

Za „najhrabrije“ hrvatske generale kaže da su „bili i ostali ratni zločinci“.

„Osim što imamo generale ubice Lepa Naša ima kriminalce i drugih profila. Imamo trgovce fudbalerima koji izlazak iz istražnog zatvora plaćaju milonima evra. Imamo gradonačelnika Zagreba koji se ponaša kao da mu je Zagreb poklonio ćaća…“, nabraja.
Hrvatska, dodaje, ima i uvaženog predsednika suda koji javno izjavljuje da svom „uglednom prijatelju, blago rečeno suspektnom kriminalcu, ne bi sudio“.
„Šminkeru, ja te plaćam da sudiš, ne da daješ intervjue češće nego trenutno najpopularnija hrvatska pevaljka“, napisala je, uzmeđu ostalog, Rudanova na svom blogu povodom godišnjice akcije „Oluja“.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime