RODITELJI PODNELI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ZAGOVORNIKA NEVAKCINACIJE DECE

2

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanje panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece. Na toj listi nalaze se i pojedine javne, ali i estradne ličnosti. Doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjenina, koji se zajedno sa beogradskim doktorom Vladimirom Cimermanom nalazi na čelu grupe, rekao je za „Večernje novosti“ da su roditelji bili prinuđeni na taj korak, jer jedino tako može da se stane na put onima „koji šire paniku u strah“ i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana, a na spisku su i Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mijsilović, Miroljub Petrović…Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih, a na listi 43 antivakcinara našao se i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da „postoji osnovana sumnja da za pare odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu“.

– Doktor sada ima privatnu praksu – rekao je Stevanović.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovao je nedavno na građane Srbije da uvaže stav struke da je vakcinacija neophodna, i poručio da male boginje nisu političko pitanje, od kojih je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Batut“ u Srbiji obolelo 1.688 osoba. Od komplikacija izazvanih malim boginjama do sada su umrle tri osobe. Većina obolelih, njih 94 odsto, nije vakcinisana, nepotpuno je vakcinisana ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime