OPOZICIJA TRAŽI SMENE U RTS – U ZBOG „NEPOŠTENOG IZVEŠTAVANJA“

0

Opozicione partije najavile su protest za sutra ispred zgrade RTS, jer njihovi predstavnici sa Upravnim odborom RTS danas nisu postigli dogovor o izveštavanju javnog servisa o aktivnostima opozicije. Na sastanku u RTS-u su učestvovale Demokratska stranka, Levica Srbije, Narodna stranka, Pokret „Ne davimo Beograd“, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret „Protiv diktature“, Socijaldemokratska stranka, Udruženje „Šta radite bre“ i stranka „Zajedno za Srbiju“.

Opozicija je danas zatražila i smene predsednika Upravnog odbora, generalnog direktora i urednika informativnog programa javnog servisa zbog „zbog nepoštenog, neprofesionalnog i nezakonitog izveštavanja RTS-a u dužem vremenskom periodu, što je utvrđeno izveštajima nezavisnih organizacija“.

Kako su saopšteno, predstavnici UO RTS nisu prihvatili taj zahtev.

Predstavnici opozicije su naveli da druga sredstva za postizanje dogovora nemaju, i da pozivaju sve građane i građanke da u nedelju u 19 časova dođu u Takovsku ulicu ispred zgrade RTS i „zahtevaju ono što je njihovo – javni, a ne stranački servis i pravo na objektivno informisanje, a ne propagandu jedne stranke“.

Upravni odbor RTS potvrdio je u svom saopštenju da je sastanak sa delom opozicije održan, da su predstavnici političkih stranaka izneli primedbe i političke ocene u vezi ravnomerne zastupljenosti političkih aktera, ideja i mišljenja, pre svega u Informativnom programu RTS-a.

Što se tiče zahteva za smenu generalnog direktora, glavnog i odgovornog urednika Informativnog progama i predsednika Upravnog odbora, RTS je saopštio da će ukoliko se ustanovi da su postupali suprotno zakonu oni biti razrešeni.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime