RIŽOTO SA PILETINOM, BROKOLIJEM I TIKVICOM

0

Lepo lagano jelo koje se brzo i lako sprema. Umesto nabrojanog svežeg povrća može se upotrebiti Frikom smrznuto povrće npr. Carska mešavina.

Potrebno je:1

1 šolja žutog pirinča

1 manja glavica brokolija

1 tikvica

400 gr pilećeg filea

1 veća glavica crnog luka

2 veće šargarepe

1 kašičica suvog peršuna

2 kašičice soli

Biber po ukusu

Pola kašičice belog luka u granulama ili 2 čena svežeg

2 Iseckati krupno crni luk i propržiti ga na ulju, dodati pileći file isečen na štapiće, posoliti i pobiberiti i propržiti sve na jačoj vatri oko 10 minuta. U to dodati  šargarepu isečenu na kolutove, brokoli iscepkan na cvetiće i tikvicu isečenu na kockice. Promešati, dodati beli luk i sve zajedno prodinstati još oko 10 minuta. U to zatim dodati opran pirinač i preliti sa dve šolje vode. Kada sve zajedno provri, promešati i poklopiti i krčkati na tihoj vatri oko pola sata dok pirinač ne upije vodu. Mešati povremeno i paziti da ne zagori. Na kraju umešati peršun.  Servirati sa svežom salatom ili uz pavlaku.

Prijatno!

piše Goca Janjić

 

Prethodni tekstMIROSLAV LAZANSKI NA LISTI SNS
Sledeći tekstCRVENA ZVEZDA – JAGODINA U 18 (PRENOSI ARENASPORT 3)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime