Lepo lagano jelo koje se brzo i lako sprema. Umesto nabrojanog svežeg povrća može se upotrebiti Frikom smrznuto povrće npr. Carska mešavina.
1 šolja žutog pirinča
1 manja glavica brokolija
1 tikvica
400 gr pilećeg filea
1 veća glavica crnog luka
2 veće šargarepe
1 kašičica suvog peršuna
2 kašičice soli
Biber po ukusu
Pola kašičice belog luka u granulama ili 2 čena svežeg
Iseckati krupno crni luk i propržiti ga na ulju, dodati pileći file isečen na štapiće, posoliti i pobiberiti i propržiti sve na jačoj vatri oko 10 minuta. U to dodati šargarepu isečenu na kolutove, brokoli iscepkan na cvetiće i tikvicu isečenu na kockice. Promešati, dodati beli luk i sve zajedno prodinstati još oko 10 minuta. U to zatim dodati opran pirinač i preliti sa dve šolje vode. Kada sve zajedno provri, promešati i poklopiti i krčkati na tihoj vatri oko pola sata dok pirinač ne upije vodu. Mešati povremeno i paziti da ne zagori. Na kraju umešati peršun. Servirati sa svežom salatom ili uz pavlaku.
Prijatno!
piše Goca Janjić