REGIONALNI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA REZULTAT DECENIJSKOG RADA NA RAZVOJU PRIVREDE

0

Prvi regionalni Sajam zapošljavanja održan je danas u Svilajncu na kome je oko 30 svilajnačkih kompanija ponudilo više od 400 slobodnih radnih mesta! Organizator Sajma je Slobodna zona Svilajnac, a pokrovitelj je opština Svilajnac:

– Broj slobodnih radnih mesta dokaz je da je privreda Svilajnca doživela uspon dolaskom stranih investicija, ali i razvojem sveukupne  privredne klime u opštini koja je ojačala i domaće kompanije, što je opštinu Svilajnac pozicioniralo kao lidera u privednoj delatnosti u okrugu. Svilajnac je postao industrijski centar, u kome radi i veliki broj ljudi iz gradova celog regiona, a Svilajnčani imaju izbor radnih mesta i poslodavaca. U ovom trenutku preduzećima na teritoriji opštine Svilajnac potrebni su: inženjeri elektronike, mašinstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, građevinski inženjeri, ekonomisti, pravnici, građevinski, mašinski tehničari, tehničari hortikulture, elektro-tehničari, bravari, zavarivači, električari, vodoinstalateri, tapetari, farbari, stolari, komercijalisti, konobari, kuvari, šankeri, automehaničari… – izjavila je Tijana Jovanović, direktorka Slobodne zone “Svilajnac”.

Sajam zapošljavanja otvorio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, koji je istakao da je opština Svilajnac zapravo poslednjih 11 godina pripremala današnji sajam:

– Posle 11 godina rada na razvoju privrede u Svilajncu dogodilo se da imamo više radnih mesta nego zainteresovanih radnika sa teritorije opštine Svilajnac. Zato smo otvorili vrata i za ljude iz drugih opština da ovde nađu posao, možda se i presele. Opština Svilajnac je izgradila dve industrijske zone koje su potpuno funkcionalne, infrastrukturno i komunalno opremljene i imaju izuzetan geografsko-saobraćajni položaj – što nas stavlja u sam vrh ponude, kako centralne Srbije, tako i ostalog dela zemlje. Opština Svilajnac, jedina je u Pomoravskom okrugu osnovala i Slobodnu zonu Svilajnac, koja investitorima nudi brojne olakšice i stimulacije u poslovanju. Sve ovo doprinelo je da u Svilajncu danas uspešno rade i veliki svetski brendovi, a da svoju proizvodnju šire i domaća preduzeća – izjavio je Milanović na otvaranju Sajma.

Među mnogobrojnim domaćim i stranim kompanijama, najveći svetski i domaći brendovi koji posluju u Svilajncu i učestvuju na Sajmu zapošljavanja su: Panasonic, koji je sa više od 500 radnika privredni gigant opštine Svilajnac, Ariston, koji u maju započinje proizvodnju u Svilajncu, Alfa Technics, čija je vrednost godišnje proizvodnje 10 miliona evra i izvozi 80 odsto proizvodnje u 40 zemalja sveta, Union drvo, čijom kupovinom nekadašnjeg pogona “Beka” je završena privatizacija u Svilajncu i sva preduzeća koja su bila u stečaju ili su bila društvena imovina dobila su svoje vlasnike, Eurometal jedan  od najvećih domaćih izvoznika, bavi se proizvodnjom mašinskih delova za različite vrste industrijske proizvodnje i cela proizvodnja namenjena je izvozu, Koeleman foods, koji se bavi pakovanjem povrća i voća u različite vrste ambalaža, Mašinac, koji je ulaganjima od preko 7 miliona evra u Svilajncu napravio jednu od modernijih fabrika opekarskih proizvoda u Srbiji, koja dnevno može da proizvede 400 tona robe, uskoro i Hočevar i mnogi drugi…

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstZavršna priredba predškolaca
Sledeći tekstU SVILAJNCU 400 RADNIH MESTA U 30 KOMPANIJA, pogledajte ko sve traži radnike

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime