RECEPT AMERIČKE DOKTORKE ZA PREVENCIJU RAKA

0

Američka lekarka Kerolin Anderson objavila je krajnje jednostavan recept za prevenciju raka. Sastoji se, naime, od tri sastojka – maslinovog ulja, crnog bibera i kurkume.

Mešavina se može koristiti za salatu, za kuvana jela u koja se dodaje na samom kraju, a moguće ju je i konzumirati odmah. Preporučen je unos više puta dnevno, odnosno što je češće moguće.

Radi se o istočnoindijskom receptu, a svi sastojci su prirodni i nemaju nuspojava. Anderson veruje da su jedan od razloga zašto baš u tom delu sveta ljudi imaju manje šanse da obole od raka.

Kada je reč o raku dojke, na primer, mogućnost da žena od njega oboli čak je pet puta veća u Severnoj Americi nego na istoku Indije. Obolelih od raka pluća ima čak osam puta manje, od raka creva devet, a rak prostate čak je 15 puta ređi nego u Americi.

Anderson dodaje da razlog tome može biti i u činjenici da su Amerikanci izloženi većem broju kancerogena u svojoj neposrednoj okolini, međutim, podseća i da su testovi na miševima pokazali da su oni kojima je davana kurkuma imali manje ili gotovo nikakve šanse da obole od raka usprkos izlaganju kancerogenima.

Kurkuma se u probavnom traktu gotovo ne razgrađuje, a biber povećava učinkovitost kurkume čak za 200 posto. Mešavina ova tri sastojka zato je veoma učinkovita u prevenciji karcinoma, naglašava Kerolin Anderson, koja je i blogerka Huffington Posta.

Izvor: MorgueFile

Prethodni tekstORTOREKSIJA JE OPSESIJA ZDRAVOM HRANOM
Sledeći tekstNOVA „MALA CENTRALA“: NEGA KOŽE LICA U PUBERTETU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime