„RAVANICA“- VLAST U ĆUPRIJI NE POŠTUJE NI ODLUKU SUDA NI ZAKON, JER SU U VEĆINI

0

Posle presuda Upravnog suda iz Kragujevca, kojom je poništeno rešenje lokalnog parlamenta od 21. juna 2013, kojim je Dragana Jovanović (GG Ravanica) razrešena funkcije predsednika Skupštine opštine Ćuprija, u ovom gradiću se ne smiriju strasti.

CUPRIJA-Dragana-Jovanovic„Dragan Nikolić koji je posle nezakonite smene Dragane Jovanović postao predsednik Skupštine opštine Ćuprija, uz poziv za sednicu priložio je nacrt rešenja o razrešenju Dragane Jovanović, koje je skoro indentično poništenom rešenju. Bez obzira na obaveznost presude kojom je utvrđeno da predlog za razrešenje ne sadrži konkretan razlog za razrešenje tužilje da postupak razrešenja 21.06.2013 nije pravilno sproveden da nema osnova i razloga za smenu na sednici po hitnom postupku, da rešenje o razrešenju ne sadrži odlučan razlog za razrešenje i da je zakon povređen na štetu tužilje-Dragane Jovanović 19 odbornika je javno glasalo za  rešenje sa danom 21.06.2013 god.

Poništaj rešenja je značio vraćane u pređašnje stanje i ponovno sprovođenje postupka a nova činjenica je da su od predloga za razrešenje -koji je potpisalo 14 odbornika, 2 odbornika odustalo i to prvopotpisani dr.Momčilo Marić i odbornik dr. Dragan Radosavljević. Da bi se o predlogu moglo odlučivati po Statutu i Poslovniku potreban je predlog najmanje 13 odbornika, a obzirom da su od 14 potpisanih dvojica odustali odbornici nisu smeli da glasaju o razrešenju na osnovu predloga 12 odbornika .
Bitno je da su ova dva odbornika predali na  pisarnici opštine pisane odustanke od predloga za razrešenje Dragane Jovanović, međutim to nije predočeno odbornicima. Predali smo kopije ovih odustanaka predsedniku skupštine i svim odbornicima ali za njih ni sudska presuda ni zakon nisu obavezujući kako rekoše jer su u većini.
A ta većina klimava u toku rasprave pod tačkom 11 pristupila je na Skupštinu odbornik dr.Svetlana Pavlović koja je bila 19. glas koji je trebao za za nezakonito razrešenje. Glasanje je  za razrešenje predsdnika skupštine moralo je da bude tajno ali nisu imali hraborsti da  sprovedu tajno glasanje“ navodi se u saopštenju GG „Ravanica“.
Po novoj tužbi Dragane Jovanović sud će meritorno odlučiti.
Prethodni tekstPOČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA
Sledeći tekstDVE NOVE IZLOŽBE U PRIRODNJAČKOM CENTRU U SVILAJNCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime