RASTE VODOSTAJ REKA U POMORAVLJU

0

Zbog kiše i topljenje snega na Kopaoniku, Beljanici, Juhoru i drugim planinama ovog dela Srbije, raste vodostaj Velike Morave i reka u Pomoravlju, Resavi i Levču

Zbog kiše i topljenje snega na Kopaoniku, Beljanici, Juhoru i drugim planinama ovog dela Srbije, raste vodostaj Velike Morave i reka u Pomoravlju, Resavi i Levču: Belice, Crnice, Lugomira i Resave.

Nivo vode nije tako visok da preti izlivanju reka i za sada nema opasnosti za to a ni potrebe za intervencijom, rečeno je danas u Štabovima za elementrane nepogode opština u Pomoravskom okrugu.

Prema podacima Republičkog Hidrometereološkog zavoda Srbije, Vodostaj Velike Morave kod Varvarina je 21 centimetar, kod Ćuprije 91 i Bagrdana, u opštini Jagodina, 210 centimetara.

Vodostaj Crnice kroz Paraćin je 67 centimetara, Lugomira u Majuru kod Jagodine 55, Belice kroz Jagodinu 53, i Resave kod manastira Manasija kod Despotova 62 i u Svilajncu 30 centimetara.

Crnica, Resava, Belica i Lugomir su u maju 2014.godine u Paraćinu, Svilajncu i Jagodini, izazvale katastrofalne poplave.

Od tada korita ovih reka su očišćena i proširena, „otklonjena uska grla“, pa je bolji protok vode a zahvaljujući tome manja je i opasnost od izlivanja, ocenjuju u štabovima.

tanjug.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime