RADOVAN NENADIĆ: SUJETA NE MOŽE DA UJEDINI SALONSKE OPOZICIONARE

1

U web emisiji „Infocentrala sa…“ gost je mladi pravnik i direktor NVO „Odbrani i podrži“ Radovan Nenadić koji je u žižu javnosti došao kada je objavio fotografiju koja prikazuje sudiju Predraga Vasića, koji je vodio postupak za rehabilitaciju Karađorđevića i svoju presudu uramio i tu je sliku, kao rođendanski poklon, uručio prestolonasledniku Aleksandru. Sudski pripravnik, koji je u Višem sudu radio kao volonter, Radovan Nenadić, uz fotografiju je postavio i komentar. „Čin sudije Vasića je sraman i nedostojan sudijske funkcije“, napisao je Nenadić uz opasku da „prema sudskom poslovniku zaposleni ne mogu bez odobrenja predsednika suda da istupaju u ime suda niti da komentarišu tok postupka, a naročito ne da se fotografišu sa strankama, predlagačima i drugim učesnicima u postupku“. Ubrzo je dobio otkaz. Do danas je ostao nezaposlen.

„Od momenta kada sam javnost „uzbunio“ do momenta kada mi je uručen otkaz, prošlo je dva dana. U ta dva dana se desilo mnogo toga, od pokušaja zastrašivanja, ucenjivanja da opovrgnem sve svoje reči koje sam izneo u javnost da bi predsednik Višeg suda u Beogradu sa mnom jednostrano raskinuo ugovor, bez ikakvog obrazloženja. Nisam se pokajao zbog hrabrosti i dalje ću biti dosledan, jer čemu život na kolenima. Mi moramo da stojimo uspravno i da se borimo za slobodu, jer se sloboda i pravda osvajaju“ rekao je Nenadić za Infocentralu.

On ocenjuje da je u Srbiji pravosuđe „očerupano i uniženo“ i da su njegove anomalije „korupcija, kriminal, nepotizam i uticaj izvršne vlasti na nosioce sudijskih i tužilačkih ovlašćenja“.

„Ustavni sud je danas jedino dobra investicija za izvršnu vlast, jer štiti političke interese. Ima sudija koji su dostojni, kao npr sudija Vladimir Vučinić koji je sklonjen iz Specijalnog suda a koji je svoj posao radio savesno. On je vodio postupak u slučaju Miroslava Miškovića i kada isključimo sve predrasude, taj postupak je nedvosmisleno politizovan i politički“.

Nikolić komentariše i to da je bio „beli listić“ i objašnjava da je na taj način pokušano da strankama koje su nekada bile opcija, a koji su razočarali, počnu sebe da kritikuju, što se nije dogodilo.

„Demokratska stranka je odgovorna za dolazak Srpske napredne stranke na vlast, a sve je počelo onim istorijskim pomirenjem kada su se ispod Đinđićeve fotografije ljubili pripadnici DS i SPS. Kasnije je razočaranje produbljeno. DS posle toga nije shvatila poruku „belih listića“. Nisu se pročistili u svojim redovima. Sujeta ne može da ih ujedini. Salonski opozicionari“ rekao je Nenadić.

O ostalim temama o kojima je govorio mladi pravnik Radovan Nenadić, možete pogledati na Youtube kanalu Infocentrale.

 

1 KOMENTAR

  1. Danas u ponedeljak , 15. februara , 16:00 – 17:30 u restoranu Fortuna
    7. jula kod Elektroditribucije tribinu drze Sasa Radulovic i odbor iz Jagodine. Bilo bi lepo da intervjuisete nekog od njih jer pored medijskog mraka jedino na youtubu, facebooku i slobodnim online izdanjima mozemo nesto drugacije i novo da cujemo, a narod nije upoznat sa novim pokretima pa da ih sam potrazi na internetu, poslusa, procita njihova resenja i program na njihovim sajtovima. Pozdrav

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime