RADI NIŠKI AERODROM, AVIONI LETE ZA MALME I BAZEL

0
Nis.04.03.2010.Putnici se ukrcavaju za let ka Podgorici u avion Montenegroerlajnza na aerodromu Car Konstantin u Nisu.Montenegroerlajnz je 23 februara uveo svakodnevnu avionsku liniju od Nisa do Podgorice sa cenom povratne karte od 94 evra.Prena recima direktora Montenegroerlajnza Zorana Djurisica priprema se i otvaranje kompanije Montenegro Srbija cije bi sediste bilo u Nisu.Foto Sasa Djordjevic
Početna cena karte u jednom pravcu do Malmea je 1.700, a do Bazela 2.300 dinara. Predstavnici „Wiz Era“ rekli su da je interesovanje za letove iz Niša veliko te da su za predstojeće letove kapaciteti popunjeni sa 80 do 90 odsto po letu.

Aerodrom NIŠ, Viz Er, Wizz air, avion, Malme - Niš

Foto: Telegraf

Avion mađarske lou kost kompanije “Wiz Air” sa 175 putnika iz Malmea sleteo je juče na niški aerodrom “Konstantin Veliki” a 74 putnika ukrcalo se na povratni let, čime je iz niške vazdušne luke počeo redovni avio saobraćaj.

Avion za Malme leteće svakog utorka, četvrtka i subote a već od sledećeg ponedeljka “Wiz Air” će poleteti i za Bazel. Osim ponedeljkom, za Švajcarsku će se leteti i svakog petka.

Gadonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da je pokretanje redovnog vazdušnog saobraćaja od izuzetnog značaja za privredni razvoj Niša.

– Neću reći da je ovo danas veliki dan, nego da je dobar dan za ovaj grad i za ovaj region. Aerodrom je i ranije radio, ali sada pokazujemo da može da radi bolje. Otvaramo nove pravce razvoja u skladu sa savremenim principima poslovanja. Ekonomija je nemilosrdna, u gradu koji je ostao bez privrede i industrije, teško je izdvajati veliki novac za subvencije za aerodrom. Građani Niša očekuju da budu rešavani mnogi drugi njihovi problemi, jer aerodrom je skupa “igračka”. Medjutim, naš “Konstantin Veliki” je ono po čemu se Niš razlikuje od drugih gradova u Srbiji. Aerodrom je naša strateška prednost koji nije od značaja samo za naš grad. Automobilske tablice koje smo danas videli su dokaz da 1.500.000 ljudi iz našeg regiona imaju interesovanje za putovanja ka Švedskoj i Švajcarskoj – rekao je Perišić.

On je izrazio očekivanje da je dolazak mađarske avio kompanije samo početak oživljavanja niške vazdušne luke.

– Očekujemo da će “Wiz Air” ili neka druga kompanija naći interes da odavde leti i ka drugim destinacijama. U tom smislu očekujemo da do polovine jula postignemo pozitivan dogovor i sa domaćim avio prevoznikom “Er Srbija” – rekao je Perišić.

Niški gradonačelnik je u obraćanju predstavnicima “Wiz Aira” naglasio da su dolaskom u grad dobili ne samo poslovne partnere već i prijatelje.

– Grad i sve institucije će nastaviti da rade na izgradnji dobrog poslovnog okruženja. Pokazaćemo poslovni i turistički potencijal ne samo našeg grada. Ranije je na Kopaoniku bilo pet, šest hiljada turista a mi se nadamo da ćemo zahvaljujući uspostavljanju redovnog avio saobraćaja iz Niša, to biti ponovljeno. Zato pozivam turističke organizacije da iskoriste priliku i preko “Wiz Aira” u svet pošalju pravu sliku Niša i Srbije. Moramo da budemo svesni da u godinama koje dolaze, aerodrom mora biti razvijan bez obzira ko će biti gradonačelnik – dodao je Perišić.

Početna cena karte u jednom pravcu do Malmea je 1.700 a do Bazela 2.300 dinara. Predstavnici “Wiz Era” rekli su da je interesovanje za letove iz Niša veliko te da su za predstojeće letove kapaciteti popunjeni sa 80 d0 90 odsto po letu.

(D. R.) Telegraf

Prethodni tekstSKY ROMANSA DAJE UZ DVA PIĆA, TREĆE GRATIS
Sledeći tekstGAVRILO PRINCIP U SMEDEREVU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime