PRVI FESTIVAL NAUKE „PROTON“ U PRIRODNJAČKOM CENTRU SRBIJE U SVILAJNCU

0

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu organizuje svoj prvi FESTIVAL NAUKE „PROTON“, koji se održava 04. i 05. marta 2016. godine u periodu od 10 do 18 časova. Učesnici festivala i njihovi saradnici potrudiće se da na zanimljiv i interesantan način predstave svoju naučnu delatnost.

festival naukeUčešće na festivalu nauke uzele su relevantne i značajne institucije Republike Srbije, a ovo je jedinstvena prilika da posetioci vide najatraktivnije postavke Prvog festivala nauke u Prirodnjačkom centru:

  • Na uzbudljivoj strani zakona – forenzičari MUP-a Republike Srbije: naučite kako izlgedaju uređaji i metode koje profesionalci koriste prilikom rasvetljavanja krivičnog dela, kako se izvodi DNK analiza, određuju vrste i poreklo traga, čemu služe foto-roboti i zašto se koriste svetla u forenzici
  • Život biljke – naš vazduh  Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš : Biljke su svuda oko nas, a iz dubina tla i s visina nebeskog svoda uzimaju ono čime će pokrenuti sve organizme oko sebe, pa i sebe same. Osvetlićemo teme o tome zašto su biljke baš zelene, šta rade danju, a šta noću, a vi saznajte baš sve što hoćete o „zelenim čudima“ koje (naš) život znače.
  • Prošlost koja otkriva tajne  – Filozofski fakultet Univerziteta u beogradu – Klub studenata arheologije Beograd: Zemlja čuva mnoge tajne, ali kada je reč o arheološkim nalazašitima uz pomoć naučne rekonstrukcije mnoge drevne tajne uspešno ugledaju svetlost dana.
  • Drumska strela – Prva srpska formula: Formula student tim Mašinski fakultet
  • NAVAK – Nacionalna vozačka akademija i SAT media group
  • Svet terarijuma – PMF Kragujevac i individualni izlagačiupoznajte se sa živim svetom terarijuma: zmijama, paucima, gušterima…
  • Experteen program – Svilajnac: Posebno smo ponosni na preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Svilajnac, učesnika našeg festivala nauke, koji su obučeni za izvođenje zanimljivih ogleda iz fizike i hemije u okviru našeg programa ‚‚ExperTeen‚‚

Jedna od osnovnih uloga Prirodnjačkog centra Srbije je promovisanje nauke i približavanje naučnih sadržaja široj publici na jedan moderan i inovativan način. Sa tim ciljem i organizuje Festival nauke „Proton“, koji će postati tradicija narednih godina.

 

 

Prethodni tekstLEONARDO DI KAPRIO DOBIO OSKARA ZA „POVRATNIKA“
Sledeći tekst„GLAMOUR“ PROSLAVIO 22 GODINE POSTOJANJA I USPEŠNOG RADA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime