PRVENSTVO SRBIJE – KONOVALOV NAJBOLJI BOKSER

0

U sportskoj hali JASSA u Jagodini večeras su održane finalne borbe pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu. Aleksandar Konovalov je proglašen je za najboljeg boksera večeri, a za najbolji meč proglašen je sudar Grmuše i Stanojevića.

„Osvojeno je i zlato u olimpijskom boksu prvenstva Srbije. Za ovo takmičenje nisam bio potpuno spreman, a zabeležio sam 4 pobede od toga 2 nokautom. Ovo je moje prvo prvenstvo u boksu, do sada sam imao samo jedan meč. Radujem se ovom skoru 5 mečeva, 5 bobeda, I to što sam proglašen za najboljeg boksera na takmičenju. Čestitam svim protivnicima koji su boksovali protiv mene na fer borbama. Jos jednom veliko hvala svima na podrsi koja mi puno znaci. Mojoj porodici, mojim prijateljima iz kik boks reprezentacije koji su tu uvek za mene. Nema stajanja, ovo je tek početak moje bokserske karijere“ rekao je Konovalov.

konovalov-prvestvo-boks

Konovalov je izjavio da je na prvenstvo Srbije u boksu došao sa samo jednom zvaničnom borbom, a uspeo je da pobedi i šampiona i vicešampiona Srbije.

Ovaj šampionat je označen kao početak povratka srpskog boksa na stare staze slave, pa su finalnim mečevima prisustvovale i legende boksa sa ovih prostora, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Dragan Konovalov, Dragan Vasiljević, Milivoje Labudović i mnogi drugi, a mečeve su pratili i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor reprezentacije Tomislav Antelj i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

REZULTATI :

Muva          Dušan Janjić – Saša Suljić                 3:0

Laka           Nemanja Gavrilović – Veljko Gligorić 3:0

Poluvelter   Damjan Grmuša – Lazar Stanojević  2:1

Velter          Aleksandar Konovalov- Petar Stošić 2:1

Srednja       Sandro Poletan – Trifun Dašić           2:1

Poluteška    Geard Ajetović – Saša Milovac          3:0

Teška           Miljan Stevović – Petar Prokić

zlato Stevović bez borbe

Superteška   Saša Polugić – Vladan Babić

Saša Polugić zlato prekid

BOROVČANIN : VELIKI POVRATAK BOKSA U SRBIJI

„Ovo je veliki povratak boksa u Srbiji. Ovaj dan i ovaj događaj u Jagodini će biti zabeležen kao povratak boksa na stare staze slave. Ispred nas su svetska i evropska prvenstva, Mediteranske igre i ja se nadam da će neko od naših reprezetntativaca osvojiti titule na tim šampionatima. Hvala gradu Jagodini, Draganu Markoviću Palmi i hvala predsedniku Vučiću što je omogućio da se boks ponovo može finasirati iz redovnih sredstava“ , izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.

PALMA : IMA KO DA NASLEDI LEGENDE

„Jagodina je grad sporta i večeras smo se podsetili na vreme kada smo gledali kvalitetan boks u hali sportova u Jagodini. Važno je da ove legende, koje su prisustvovale prvenstvu Srbije, ima ko da nasledi, a jedan od njihovih naslednika je i Aca Konovalov, koji je proglašen za najboljeg boksera u konkurenciji 140 najboljih boksera Srbije, a pre dve godine je na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Beogradu bio proglašen za najboljeg kik boksera sveta. Večerašnji šampionat Srbije je pokazao da ćemo vrlo brzo imati olimpijske i svetske prvake u boksu. Čestitam i predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu koji je pravi izbor za tu funkciju. Ono što je potrebno boksu u Srbiji je liga i da naši bokseri imaju takmičarski meč jednom nedeljno.

Selektor reprezentacije Srbije Tomislav Antelj izjavio je da su sve borbe bile odlične i da raduje puna hala sportova u Jagodini.

Od suđenja u boksu oprostio se jedan od naših najboljih sudija svih vremena, Andrija Janković iz Jagodine.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime