PROTIV RODITELJA PODNETO 209 PRIJAVA ZBOG NEVAKCINISANJA

0

U slučajevima nevakcinisanja dece, trenutno je u postupku 209 predmeta u Beogradu.

Do sada su donete 32 odluke, od kojih je 21 osuda, kaže predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.
„Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su u stvari osuđujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu„, rekao je Marinović za RTS.
Prema njegovim rečima, prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja, a kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi da li je učinjen prekršaj.
„Inspektor sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu“, naveo je Marinović.
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR – protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu. U martu prošle godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.
Prethodni tekstPALMA : GUČU IMA KO DA NASLEDI
Sledeći tekstSAOBRAĆAJ KROZ SRBIJU POVEĆANOG INTENZITETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime