PROMOCIJA KNjIGE O TRIBALIMA U ZAVIČAJNOM MUZEJU JAGODINA

0

U četvrtak 12. aprila 2018. godine sa početkom u 18 časova, u Zavičajnom muzeju Jagodina će biti organizovana promocija knjige Tribali u arheologiji i istorijskim izvorima, autora dr Milorada Stojića. Ovu značajnu studiju o starobalkanskom narodu, koji je naseljavao teritoriju današnje Srbije u periodu od 13. do 4. veka pre naše ere objavila je izdavačka kuća „HERAEDU“, kao prvu knjigu u ediciji Najlepše iz arheološke baštine Srbije. Knjiga sadrži mnoštvo teško dostupne građe, nastale kao rezultat arheoloških iskopavanja sa brojnih lokaliteta u Srbiji i severozapadnoj Bugarskoj, kao i podatke prikupljene iz istorijskih izvora još od antičkih vremena.

Na promociji će o ovoj vrednoj publikaciji govoriti: dr Sofija Petković, viši naučni savetnik Arheološkog instituta u Beogradu, eminentni stručnjak i istraživač antičkog perioda; Zorica Stablović Bulajić, direktorka i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće „HERAEDU“ i sam autor, dr Milorad Stojić, nekada kustos Zavičajnog muzeja Jagodina, dugogodišnji naučni saradnik Arheološkog instituta u Beogradu, a poslednjih godina i profesor Univerziteta Singidunum, koji je svoj radni vek, pa i život posvetio proučavanju praistorijskih naroda i naseobina u moravskoj dolini i šire, među kojima je značajno mesto zauzelo proučavanje materijalne kulture Tribala.
Sem priče o ovom ratničkom, starobalkanskom narodu i samom izdanju, publika će ovu iscrpnu knjigu, sa mnoštvom podataka i ilustracija na 412 strana, moći da kupi po promotivnoj ceni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime