Promocija drugog broja pozorišnog časopisa „Komedija“

0

U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu, sinoć sa početkom u 19.00 časova u prisustvu velikog broja zvanica, održana je promocija drugog broja pozorišnog časopisa festivala Dani komedije „Komedija“ čiji je izdavač Kulturni centar „Svetozar Marković“ u Jagodini.
Tom prilikom govorili su Nebojša Petrović, glavni i odgovorni urednik i direktor jagodinskog Kulturnog centra, Zorica Stojinović, urednica časopisa kao i dramski pisac Ivan M. Lalić. Pored osvrta na protekli 48. Festival Dani komedije, drugo izdanje časopisa sadrži i teorijske tekstove posvećene najznačajnijim komediografskim ostvarenjima druge polovine dvadesetog veka, kao i stručne tekstove, komentare i osvrte vezane za žanr komedije. Na promociji je istaknuto da će u narednim brojevima biti objavljivani komediografski tekstovi koji do sada nisu izvođeni u srpskim pozorištima kako bi na taj način bio dat značajan doprinos razvoju žanra kojim se festival Dani komedije bavi već skoro pola veka.
Ovim povodom saopštena je i odluka o stručnom žiriju predstojećeg 49. festivala Dani komedije koji će pozorišna ostvarenja ocenjivati u sastavu: Dragan Mićanović, pozorišni i filmski glumac, Borka Golubović – Trebješanin, novinarka Kulturne rubrike „Politike“ – pozorišnog sektora i Aleksandra Petrović, prof. srpskog jezika i književnosti i predstavnik grada domaćina.
Treći broj časopisa Komedija ugledaće svetlost dana neposredno pred sam početak 49. festivala komedije koji će se, po tradiciji, održati u martu naredne godine. Izlaziće dva puta godišnje u tiražu od tri stotine primeraka, a dostupan je i na sajtu jagodinskog Centra za kulturu.

Prethodni tekstZemljotres u Jagodini
Sledeći tekstPopunite UPITNIK i napišite šta nedostaje Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime