PROJEKAT „ALTERNATIVNI KULTURNI CENTAR“ UŠAO U 40 NAJBOLJIH, PODRŽITE IH

0

Projekat „Alternativni Kulturni centar“ koji je nastao idejom Nikole Lazića i Veljka Milakovića ušao je u 40 projekata konkursa Centrifuga.

„Cilj projekta je otvaranje jedne nezavisne institucije kulture, koja će pružati institucionalnu podršku umetnicima – od prostora za rad do prezentovanja i prodaje proizvoda svoje kreativnosti. Pored toga, ona će pružati posetiocima priliku da dožive nove kulturno-umetničke sadržaje na inovativni način, prilagođen savremenim potrebama“ kaže Nikola Lazić.

Programsku celinu AKC-a  činile bi izložbe, koncerti, performansi, filmske projekcije, predstave, seminari i radionice. Jagodinci će najzad imati priliku da se upoznaju sa lokalnim umetnicima na direktan način, prvenstveno mladim umetnicima koji se sve ređe vraćaju u svoj rodni grad.

ALT KC

Pored Nikole i Veljka, veliki broj Jagodinaca podržava ovu ideju i napodno radi kako bi se ona realizovala, a tim ljudi okupljen oko ideje čine kompetentni pojedinci iz različitih branši – dizajneri, slikari, fotografi, režiseri, sociolozi, komunikolozi, preduzetnici, muzičari…

„U toku je faza glasanja koja odlučuje koji projekti odlaze pred žiri, koji dodeljuje sredstva za realizaciju. Da bi pružili podršku ovoj ideji, promenili kulturno lice grada i obezbedili fizički i društveni prostor našim umetnicima, potrebno je da odete na www.superste.net/project/alternativni-kulturni-centar/ ulogujete se i kliknete na “podrži projekat” – navodi Lazić.

Projekat možete podržati i na:

Facebook www.facebook.com/akcjagodina/

Twitter www.twitter.com/akcjagodina

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime