PRIVREDNI KRIMINAL U POMORAVLJU – U PORASTU

0

Ukupna stopa kriminaliteta u šest gradova Pomoravskog okruga je za osam ovogodišnjih meseci smanjena za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali je privredni kriminal u porastu za skoro 50 odsto, rečeno je danas na konferenciji za novinare u jagodinskoj policiji koja pokriva to područje.

 Na konferenciji je rečeno da je na teritoriji Jagodine, Ćuprije, Despotovca, Paraćina, Rekovca i Svilajnca zabeleženo i više saobraćajnih prekršaja.

Načelnik Policijske uprave Jagodina Dragan Obradović naveo je da na tom području nije bilo ubistava, da je rasvetljeno 84 odsto razbojništava i 56 odsto svih krađa.

Zaplenjeno je sedam kilograma razne droge i podnete su 63 krivične prijave.

Po rečima načelnika Odeljenja kriminalističke policije Dejana Purića, otkrivena su 302 dela privrednog kriminala, a prošle godine ih je bilo 209.

Zbog korupcije je podneto 65 krivičnih prijava protiv direktora javnih preduzeća, službenika Poreske uprave, lokalne samouprave, prosvetnih radnika i pripadnika MUP-a.

Saobraćajna policija otkrila je za 20 odsto više prekršaja nego prošle godine, rekao je načelnik Saobraćajne policije Vladan Milojević.

Najčešći prekršaji su prekoračenje brzine – uz povećanje broja slučajeva od 41 odsto, i vožnja pod dejstvom alkohola, sa porastom od 39 odsto. U policiji je zadržano 180 vozača do istrežnjenja što je 46 odsto više nego prošle godine.

Broj teže povređenih u saobrtaćajnim udesima je 19 odsto manji u odnosu na 2015. godinu, dok je broj nesreća sa smrtnim ishodom opao za 15 odsto, ali je ipak poginulo 13 ljudi, koliko i prošle godine.

Najveći broj vozača kažnjenih na auto-putu, tokom turističke sezone, bio je iz inostranstva.

Za osam meseci ove godine otkriveno je 90 odsto više prekršaja nego prošle godine, a 183 strana državljana su dovedena sudiji za prekršaje.

U oblasti zaštite javnog reda i mira, za osam meseci je bilo 12 odsto manje prekršaja nego prošle godine.

Policija je obezbeđivala 1.310 javnih skupova, među kojima su koncerti, sportske i druge manifestacije, sa ukupno 234.447 učesnika.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime