MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA – “FILOZOFIJA MEDIJA: MEDIJI I USAMLJENOST“

0

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini i u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu, od 12. do 14. septembra 2019, biće održana interdisciplinarna naučna konferencija Filozofija medija – Mediji i usamljenost.

Razvoj novih medija i digitalnih tehnologija reaktualizovao je problem usamljenosti u savremenom društvu. Promišljanje veze između medija i usamljenosti gotovo da nije prestajalo da privlači pažnju istraživača, koji su u skladu sa aktuelnim teorijsko-interpretativnim kretanjima, pristupali ovom problemu sa različitih pozicija. Razvoj društvenih mreža i savremenih komunikacijskih platformi otvorio je nove perspektive posmatranja odnosa medija i usamljenosti, istovremeno utičući i na izmenu društvenog konteksta tumačenja. Intenziviranje dinamike opštenja, usložnjavanje komunikacijskih kanala, te rast medijskih industrija tokom prvih decenija novog milenijuma, ponovo podvlači potrebu za dubljim razumevanjem odnosa medija i usamljenosti.

Uočavajući značaj i aktuelnost ove problematike, ovogodišnja konferencija Filozofije medija biće organizovana upravo na temu Mediji i usamljenost.

Prvog dana konferencije, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, posle svečanog otvaranja skupa, biće održan plenarni okrugli sto Mediji i otuđenost. Na ovom okruglom stolu učestvovaće prof. dr Ratko Božović, prof. dr Divna Vuksanović, prof. dr Fahira Fejzić – Čengić, prof. dr Tijana Mandić, prof. dr Dobrivoje Stanojević, prof. dr Marko M. Đorđević, prof. dr Dragan Ćalović, dr Miloš Agatonović i msr Dragan Lukić.

U okviru pratećih umetničkih programa naučne konferencije Filozofija medija: Medji i usamljenost, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, u četvrtak 12. septembra 2019, biće otvorena umetnička izložbe Leistung, autora Predraga Terzića, i prikazan film Kanal, Zorana Sudara, dok će u Beogradu drugog i trećeg dana konferencije, 13. i 14. septembra u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, biti prikazani filmovi studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, održan  koncert klasične muzike i predstavljena poezija savremenih pesnika Dragana Radovančevića, Predraga Jakšića i Nemanje Dragaša.

 

Prethodni tekstPrijave za projekat “Mladi protiv nasilja prema ženama”
Sledeći tekstLjubiša Rajić: U Paraćinu postoji sprega SNS i policije i tužilaštva?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime