Ljubiša Rajić: U Paraćinu postoji sprega SNS i policije i tužilaštva?

0

Na poslednjoj sednice SO Paraćin, odbornik Ljubiša Rajić postavio je odborničko pitanje vezano za, kako kaže spregu Srpske napredne stranke u Paraćinu i tužilaštva i policije. Sve češće u poslednje vreme u javnost stižu informacije o navodnoj „saradnji“ paraćinskog SNS – a i državnih organa

„Da li je tačno da je krivična prijava po kojoj je postupalo odeljenje tužilaštva u Kraljevu prema JKP istovremeno istog dana napisana i JP „Vodovod“ i da je trebalo da iz tog odeljenja pošalju istražne organe u JP „Vodovod“, medjutim policija ipak nije došla, a razlog zbog kog nije došla je rok koji je dat direktoru JP „Vodovod“ Nebojši Simiću da da otkaz na mesto direktora i predje u SNS. A ako rok ne ispoštuje onda će istražni organi postupiti po prijavi?“ pitao je Rajić.

Rajić je rekao da se bavi politikom od devedesetih godina ali da se ovakve stvari koje se danas dešavaju u Paraćinu, nikada nisu dešavale.

„Devdesetih je bilo ludo vreme, Milošević je imao sve pod sobom i iza sebe ali ja se ne sećam da se ikad iko ponašao ovako i da je koristio policiju i tužilaštvo na ovakav način. Dešavalo se da neistomišljenici koji rade u državnim ustanovama budu premešteni u druge gradove, pa je na taj način vršen politički pritisak. Ovo je danas mnogo opasnija stvar – korišćenje policije i tužilaštva u političke svrhe. To se zove POLICIJSKA DRŽAVA. To se danas dešava u Paraćinu. to je velika opasnost za sve nas, ne samo za poziciju ili opoziciju već za sve građane ove države. Već dve godine prisutvujemo lažima, klevetanju. pokušajima da se kompromituju nekompromitovani. Kampanjsko ogovaranja koji svedočimo preko lažnih medija u nivou je palanačkih, kukavičkih ogovaranja …ali sprega SNS i policije i tužilaštva je VEOMA OPASNA. Zato tražimo od državnih aparata odgovore“ rekao je Rajić.

On je takođe postavio pitanje da li „prelazak u SNS znači kišobran za sve moguće malverzacije i zloupotrebe“. Predsednik SO Paraćin rekao je da će odborničko pitanje Ljubiše Rajića biti prosleđeno Specijalnom tužilaštvu u Kraljevu.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstMEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA – “FILOZOFIJA MEDIJA: MEDIJI I USAMLJENOST“
Sledeći tekst„TIM EXTRA“ – registracija, osiguranje, tehnički pregled

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime