PREMINUO TRENER KLUBA „BLACK HORNETS“ STEVAN MILETIĆ

0

Stevan Miletić, dugogodišnji trener američkog fudbala, preminuo je 20. oktobra posle duže bitke protiv teške bolesti. Sahrana je u nedelju 22.oktobra u 12 30 na jagodinskom groblju.

Stevan je jedan od najzaslužnijih ljudi za razvoj američkog fudbala u Jagodini. Jedan je od osnivača ’Strawberry Celts-a’ i kao glavni trener je predvodio prvi tim od 2005. do 2011. godine, kada je i ostvaren najveći upseh do tada, plasmanom u playoff za ulazak u Super ligu Srbije. Nakon toga se posvetio radu sa mlađim selekcijama i na put izveo brojne talentovane igrače, a 2013. se zbog bolesti povlači iz sporta.

Među mnogim igračima koji su na Stevanovim treninzima prvi put spoznali čari američkog fudbala, bio je i naš sadašnji trener Andreja Živković:

– Pokušavam nešto da izustim, ali ne uspevam. Malo je reći da sam zatečen, šokiran… Stevan se borio protiv teške bolesti, ali je uvek bio pozitivan i nasmejan. Prve korake u američkom fudbalu sam napravio pod njegovim budnim okom, uz njega sam rastao i razvijao se kao sportista i kao čovek. Bitno je uticao na moj, a siguran sam i na život mnogih drugih mladića sa kojima je radio. Bez obzira što je napustio sport još pre 4 godine, sve svoje uspehe sam delio sa njim i biću mu zauvek zahvalan na svemu što je učinio za mene. Zauvek ću pamtiti njegov lik i izazove koje smo zajedno prevazilazili. Steva nastavlja da živi kroz divnu porodicu koju je ostavio iza sebe i kroz sve nas koji nosimo deo njega u svojim srcima. Počivaj u miru druže moj! – Izjavio je Andreja Živković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime