Preminuo bivši predsednik Opštine Paraćin

0

Dr Predrag Tomković, bivši predsednik Opštine Paraćin preminuo je noćas u Paraćinu. Dr Tomković je dugo godina obavljao odborničku dužnost, bio i na poziciji predsednika skupštine opštine i zamenika predsednika SO, a u vreme oktobarskih promena 2000-te godine bio je predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Paraćinu.
„Poslednji put sreli smo se ovog leta, svratio je u opštinu da se vidimo, popričamo i bila je to prilika da se podsetimo mnogih događaja iz proteklihdecenija. Nisam tada znao da je to i oproštaj.


Sednice skupštine opštine vodio je na prepoznatljiv način, smireno i staloženo, zalagao se za javnost u radu, toleranciju, uspostavljanje prenosa sednica skupštine. U njegovom mandatu predsednika opštine Paraćin je po prvi put posle više godina imao dovoljno vode tokom leta, pokrenuta je ponovo izgradnja infrastrukture posle teških devedesetih, vraćeni dospeli dugovi veći od iznosa celogodišnjeg budžeta 2000-te. Osnovao je fondaciju „Aleksandra Sonja Tomković“ koja je svake godine stipendirala određeni broj učenika i studenata, živeo je skromno i većinu svojih prihoda usmeravao je na pomoć mladima. Rođen između dva svetska rata posebnu pažnju obraćao je na očuvanje tradicije, saradnju sa crkvom, prestolonaslednikom Aleksandrom Karđorđevićem.
Upoznao sam ga, kao i mnogi osnovci u prošlom veku na njegovom radnom mestu zubara u paraćinskom Domu zdravlja. Sarađivali smo godinama, njegovo ogromno životno iskustvo bilo mi je od neizmerne pomoći mnogo puta. Njegov odlazak je na neki način i konačni kraj jednog doba, doba u kome je borba za ideju bila važnija od borbe za puki trenutni interes. Otišao je prijatelj, učitelj, saradnik, svedok vremena koja su prošla. Neka mu je večna slava i hvala mu za sve“ napisao je bivši predsednik Opštine Paraćin, Saša Paunović.

Prethodni tekstVlast u Paraćinu čine SNS, SPS i GG „Zdrava priča“
Sledeći tekstOd petka nadzor nad putnicima koji se vraćaju u zemlju

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime