Predsednica grupe austrijsko – srpskog prijateljstva Austrije Gudrun Kugler zaigrala kolo s Palmom

0

U Beču je priređena svečana večera za delegaciju iz Srbije od 300 članova, predvođenu predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, koji je i predsednik Parlamenarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, navodi Informativna služba Grada Jagodina. Svečanoj večeri priusustvovala je i predsednica parlamentarne grupe austrijsko – srpskog prijateljstva u Saveznom parlamentu Austrije Gudrun Kugler, koja je razgovarala sa Markovićem o daljoj saradnji.
„Jučerašnji dan u Beču bio je Dan poljoprivrednika iz Srbije koji su se vozili fijakerima kroz glavni grad Austrije. U fijakerima imali smo i zastavu Srbije, a zastava Srbije je zakon. Samo ove godine u organizaciji Skupštine grada Jagodina Beč je posetilo 600 ljudi, 300 studenata u martu i sada još 300. Austrija je prijateljska zemlja Srbiji. Razgovarali smo i o bolnim temama za Srbiju. Mnoge stvari su nam zajedničke, pre svega ekonomska saradnja i zadatak nas predsednika parlamentarnih grupa srpsko – austrijskog prijateljstva u oba parlamenta je da povezujemo privrednike između dve zemlje i doprinosimo jačanju ekonomske, kulturne, sportske i političke saradnje“, rekao je Dragan Marković Palma.

Predsednica parlamentarne grupe austrijsko – srpskog prijateljstva u Saveznom parlemnatu Austrije Gudrun Kugler, koja je funkcioner Austrijske narodne partije kancelara Karla Nehamera, istakla je da veoma počastvovana što prisustvuje svečanoj večeri koja je priređena za srpsku delegaciju. „Za Austriju je Srbija veoma važna zemlja u ekonomskom, političkom, kulturnom i sportskom životu. Ja sam veoma zahvalana građanima Srbije koji žive u Austriji i koji značajno doprinose razvoju Austrije. Austrija podržava evropski put Srbije i za nas Evropska unija nije potpuna bez Srbije. Veliko hvala mom kolegi Draganu Markoviću Palmi, veliko hvala svima vama što ste ovde. Srpske proslave su uvek najlepše i srpska hrana je uvek najbolja. Živeli!“, poručila Gudrun Kugler. Marković je Kugler poklonio tradicionalni srpski set sa šajkačom, opancima i domaćim proizvodima poput meda sa oznakom Grada Jagodine. Marković i Kugler su zaigrali i srpsko kolo i time simbolično potvrdili prijateljstvo Srbije i Austrije u sred Beča, navodi Informativna služba Jagodine.

Prethodni tekstFPNJ – Konkurs za najbolje likovno ostvarenje
Sledeći tekstICEPS – Medicinske simulacije u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime