PREBIJENI KONJ NA SIGURNOM!

1

Povređeni konj koga je danas pretukao Slobodan Milošević iz sela Dobra voda nalazi se na sigurnom. Naime, on je vraćen pravom vlasniku koji je Miloševiću prodao konja, ali ga ovaj još uvek nije isplatio.

„Slobodan nije vlasnik konja, već samo držalac. On je ovog konja kupio, ali ga nije otplatio…i nema kako se to kaze BILET. Uglavnom konj je trenutno na sigurnom kod vlasnika koji živi u selu Končarevo.“ rekla je Inda Marjanović, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ARGOS.

Iz ovog udrženja poručuju da će narednih dana obići sve učesnike ove priče kako bi proverili sadašnje stanje životinje i situaciju. Inače, konja je, pošto ga je veterinarska inspekcija uputila u veterinarsku stanicu gde je trenutno zbrinut, OTEO Slobodan Milošević i ne čekajući dopuštenje nadležnih, konja odveo kući. Nešto kasnije konj je ponovo oduzet i vraćen vlasniku u Končarevu.

Zlostavljanje konja u centru Jagodine danas su osudili poslanici dve najveće stranke u srpskom parlamentu – vladajuće SNS i opozicione DS istakavši da je to ružna slika Srbije, a demokrate najavile pokretanje peticije u parlamentu koja bi za cilj imala obezbeđivanje da se Zakon o dobrobiti životinja konačno sprovodi u punoj meri.

Policija i nadleže inspekcije podnele su krivične i prijave za zlostavljanje životinja i remećenje javnog reda protiv Slobodana Miloševića iz Dobre Vode kod Jagodine, koji je prebio svog konja u centru Jagodine, jer je životinja vukući kola iznemogla od tereta, posrnula, pala i nije mogla da ustane.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime