Poziv mladima za učešče u Javnoj raspravi o Predlogu strategije za mlade u Srbiji

0
Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je Javni poziv za učešće u Javnoj raspravi o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine.
Javna rasprava o Predlogu strategije se sprovodi od 1. do 19. avgusta 2022, a ono što je izuzetno važno jeste da svako može da se uključi!
Šta je javna rasprava?
Javna rasprava je proces koji ti otvara prostor da iskažeš svoje mišljenje koje će se naći u jednom od najbitnijih dokumenata za unapređenje položaja mladih. Na ovaj način možeš da utičeš na to kako će se država brinuti o mladima do 2030. godine.
Zašto da se uključiš?
Strategija za mlade je najvažniji strateški dokument Republike Srbije koji direktno utiče na život mladih u našoj zemlji, zato nam je važno da svaka zainteresovana mlada osoba kaže šta misli i uključi se u Javnu raspravu.
Kako da se uključiš?
KOMS će u ovom periodu olakšati uključivanje mladih u Javnu raspravu, tako što će otvoriti mogućnost komentarisanja i dostavljanja predloga kroz digitalne kanale komunikacije kao što su društvene mreže i e-mail. KOMS će komentare prikupljati bez posebne zvanične forme kako bi olakšao učešće mladih, a naš tim će kasnije te komentare uputiti Ministarstvu na zvanično utvrđen način.
KOMS će u ovom periodu olakšati uključivanje mladih u Javnu raspravu, tako što će otvoriti mogućnost komentarisanja i dostavljanja predloga kroz digitalne kanale komunikacije kao što su društvene mreže i e-mail.
KOMS će komentare prikupljati bez posebne zvanične forme kako bi olakšao učešće mladih, a naš tim će kasnije te komentare uputiti Ministarstvu na zvanično utvrđen način.
Prvi način: Instagram live uključenja na našem Instragram profilu @komsmladi:
Ponedeljak 8.8. od 16h, tema: omladinski rad
Utorak 9.8. od 16h, tema: prostori za mlade
Sreda 10.8. od 16h, tema: aktivno učešće mladih
Četvrtak 11.8. od 16h, tema: lični razvoj mladih
Petak 12.8. od 16h, tema: zdravlje i blagostanje mladih
Drugi način: okrugli stolovi u gradovima:
Novi Pazar – 9.8.2022. godine, u 13č, Kancelarija za mlade
Užice – 11.8.2022. godine, u 13 č, Omladinski klub
Novi Sad – 15.8.2022. godine, u 12 č, Omladinski centar OPENS
Beograd – 17.08.2022. godine, u 12 č, Gradska opština Stari grad
Niš – 18.8.2022. godine, u 12 č, Oficirski dom
Kosovska Mitrovica – 19.8.2022. godine, u 13 č, amfiteatar Fakulteta tehničkih nauka
Prijave: Ministarstvo omladine i sporta, saopštilo je način na koji je moguće prijaviti se za učešće na okruglim stolovima u navedenim gradovima:
„Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na elektronsku adresu: [email protected] , uz navođenje imena, prezimena i organizacije iz koje dolaze, a za sve dodatne informacije mogu pozvati i broj telefona 011/311 2310.“
Bonus načini:
Znamo da zbog različitih obaveza, navika i okolnosti ne mogu svi zainteresovani mladi da se uključe na prethodno predložene načine, zato smo omogućili da nam svoje predloge i komentare dostavite i putem:
E-mail adrese [email protected] i direktne poruke na bilo kojoj društvenoj mreži Krovne organizacije mladih Srbije.
Predlog strategije za mlade možeš pogledati ovde:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prethodni tekstPalma: Koalicija SPS/JS će podržavati Vučića i ako ne bude deo nove Vlade Srbije
Sledeći tekstUhapšen Despotovčanin koji je iz vozila ispaljivao hice iz vatrenog oružja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime