Poziv direktoru RMU „Rembas“ Resavica da podnese ostavku

0

Opštinsko veće opštine Paraćin uputilo je poziv direktoru RMU „Rembas“ Resavica Despotovac da podnese ostavku ukoliko se utvrdi da je dolazak radnika RMU „Rembas“ u Paraćin (na skup Srpske napredne stranke) organizovan i podržan od strane rukovodstva ove kompanije. Veće je takođe uputilo obaveštenje Ministarstvu rudarstva i energetike R.Srbije o mogućoj zloupotrebi radnika RMU „Rembas“ Resavica Despotovac u političke svrhe.
Veće je podnelo krivičnu prijavu nadležnoj službi protiv NN lica zaposljenih u RMU „Rembas“ Resavica Despotovac, zbog osnovane sumnje da su dana 13.05.2019. godine organizovali dolazak pojedinih radnika ove kompanije u Paraćin, prema nezvaničnim informacijama po preporuci rukovodstva ove kompanije, a radi učestvovanja na političkom skupu povereništva Srpske napredne stranke iz Paraćina koji je održan ispred zgrade Opštine Paraćin, da su odsustvujući sa posla u toku radnog vremena prekršili odredbe Zakona o radu.

Službi za inspekcijske poslove Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove Opštine Paraćin naloženo je da se obrati nadležnoj republičkoj inspekciji kako bi ista utvrdila zakonitost obavljanja vanlinijskog prevoza prevoznika ALBA TOURS RESAVA DESPOTOVAC Despotovac – Paraćin koji je obavljen dana 13.05.2019. i da li je isti obavljen u skladu sa odredbama Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju,

Zaključak Opštinskog veća proistekao je iz jučerašnjih događaja u Paraćinu kada je, na osnovu snimaka utvrđeno da su sa dva autobusa iz Resavice dovezeni radnici Rembasa a kako bi prisustvovali političkom skupu tj dali brojčanu podršku povereništvu SNS u Paraćinu.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstGrupa „Odbranimo Grzu“ pozvala političare da se smire i pomognu u očuvanju prirodnih bogatstava Srbije
Sledeći tekstU Paraćinu pripravnost zbog padavina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime