Grupa „Odbranimo Grzu“ pozvala političare da se smire i pomognu u očuvanju prirodnih bogatstava Srbije

0

Zoran Kojadinović predstavnik gurpe „Odbranimo Grzu“ pozvao je političke stranke u Paraćinu da smire strasti i da se pozabave rešavanjem očuvanja prirodnih bogatstava ove opštine.

„U subotu 18.maja u Paraćinu će biti održan skup predstavnika svih regijau Srbiji koej su ugrožene izgradnjom MHE. Njih ima 850. Srbija je u velikoj opasnosti da joj vode budu uništene. Važno je za nas, za našu opštinu, naša prirodna bogatstva da i političke partije prestanu da prave haos po gradu i da zajedno radimo za dobrobit svih nas. Lokalna samouprava pružila nam je pomoć koliko je to u njihovoj nadležnosti, tražimo da nas i drugi podrže“ rekao je Kojadinović.

On je istakao da je investitor odustao od gradnje MHE na Grzi.

„Investitor je odustao od gradnje i lokalnoj samoupravi prosledio zahtev za poravnanjem. On hoće da izadje iz te priče jer vidi da nema svrhe, izgradnja MHE na Grzi ne može da prodje. Peticiju je potpisalo 5000 Paraćinaca i mi smo im jako zahvalni. Potrebno je promeniti urbanistički plan i taj deo reke staviti pod zaštitu da nikada više nikome ne padne na pamet da radi slične stvari“ rekao je Kojadinović.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime