POVREĐENA BEBA BOŽIĆ DOČEKALA KOD HRANITELJA

0

Šestomesečni Đorđe B. iz sela Slatina koga je Centar za socijalni rad u Jagodini oduzeo od roditelja Jelene i Zorana B. Novu godinu i Božić dočekao je u hraniteljskoj porodici koja živi u okolini grada. Dete je dobro, a prema nezvaničnim informacijama, otac Zoran je par puta dolazio da vidi bebu dok majka nije pokazivala interesovanje.

jelena bebina majka
Majka Jelena B.

Izvršena je procena majke i porodice, ustanovljeno je da majka ne može da se brine o detetu zbog niskog intelektulanog razvoja i nije zainteresovana da se brine. U porodici ne postoji adekvatna podrška.

Mišljenje tog centra je da su povrede deteta nastale zbog neadekvatnog načina zbrinjavanja, odnosno pri presvlačenju i povijanju, kao i da majka nije bila u stanju da sagleda postupke i posledice svojih postupaka.

Oktobra 31. dete su roditelji doveli kod lekara jer nije bilo u dobrom zdravtsvenom stanju. Prilikom pregleda ustanovljeno je da beba ima slomljenu ruku, a dva meseca pre toga bila joj je slomljena butna kost. Na koži deteta ustanovljene su modrice, pa su lekari prijavili slučaj. Ustanovljeno je da je majka maloletna i ograničenih mentalnih sposobnosti, a protiv nje je policija Višem tužilaštvu u Jagodini podnela krivičnu prijavu.

Prethodni tekstPALJENJE BADNJAKA U CRKVI „SV APOSTOLA PETRA I PAVLA“
Sledeći tekstU POSLEDNJIH DESETAK GODINA SRBIJU NAPUSTILO VIŠE OD 100.000 MLADIH!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime