PONOVO NAPAD VLASNIČKOG PSA KOJI ŠETA BEZ NADZORA

0

U naselju Lipar u Jagodini juče je došlo do incidenta kada je pas rase pit pul koji je šetao bez vlasnika napao vlasničkog psa koji je bio na povocu sa svojim vlasnikom. Žena koja je šetala svog psa pokušala je da ga odbrani a u pomoć su pritekli i ljudi koji su se našli na ulici. Napadnut pas je uspeo da pobegne posle zadobijanja povreda koje mu je naneo drugi pas. Slučaj je prijavljen policiji.

„U Jagodini postoji ogroman problem sa vlasnicima koji puštaju pse da šetaju sami bez nadzora. Pre nedelju dana azijat je šetao centrom grada i napao jednog uličnog psa i jednog vlasničkog koji je zadobio prelom butne kosti, povređena su mu pluća i sve su povrede opasne su po život. Evo već juče nova situacija sa pit bulom koji šeta sam ulicom i napad na psa koji je uredno na povocu. Rešenje za ovaj problem je kažnjavanje neodgovornog vlasništva. Ovo nije problem samo u Jagodini već širom Srbije. Pre nekoliko dana iz Subotice je stigla vest da su ženu na ulici napali vlasnički psi. Dakle, nisu problem ulični psi kojih skoro da i nema, problem su vlasnički psi koji bez nadzora šetaju gradom. Situacija je odavno alarmantna i bez kažnjavanja ništa ne možemo uraditi. Jagodini je pre svega potreban popis vlasničkih pasa, obavezan nalog inspekcije da svi psi koji su vlasnički budu čipovani a za taj posao inspekcija mora izaći na teren i krenuti do kuće do kuće. Popis vlasničkih pasa i obavezno čipovanje što je zakonska obaveza svakog vlasnika, je osnova i jedini način da počnemo da uvodimo red u ovu oblast“ kažu u Udruženju za zaštitu životinja „Kućica za spas“.

Moli koju je napao azijat prošle nedelje još uvek je u kritičnom stanju. Oporavka od povreda će biti dug a troškove operacija i kompletnog lečenja snosi vlasnik napadnutog psa koji u ovom slučaju nema nikakvu krivicu. Vlasnik azijata nije nađen ali prema nezvaničnim informacijama ovaj pas je i ranije šetao bez nadzora vlasika pa se „vraćao kući“. 

Prethodni tekstZBOG PROIZVODNJE I PRODAJE DROGE UHAPŠEN ĆUPRIČANIN
Sledeći tekstU JAGODINI 45 NOVIH SLUČAJEVA INFEKCIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime