POLICIJA ZABRANILA PROTEST U ZAJEČARU!

0

Pošto je vlast u Zaječaru zakazala KONTRAMITING kada je opozicija sa građanima zakazala PROTEST protiv predsednika Skupštine grada Saše Mirkovića (SNS) i vladajuće garniture u ovom gradu, policija je ZABRANILA oba skupa! Organizatori skupa protiv vlasti izdali su sledeće saopštenje:

zabrana zajeccar„Dana 23.02.2015.godine, Boško Ničić, u ime organizatora kulturno-zabavno-etičke manifestacije ,,Branim Zaječar-moj grad,, , prijavio je MUP Srbije, PU Zaječar, javni skup.

Isti je prijavljen na Trgu osloboćenja u Zaječaru, centralnom gradskom trgu, na kojem se javni skupovi održavaju više od 50 godina.

Nekoliko dana pre toga, u nameri da spreče održavanje ovog skupa, odbornici većine u Skupštini Grada Zaječara donose PROTIVUSTAVNU odluku da se na glavnom gradskom Trgu na mogu održavati protestni skupovi već samo kulturno-zabavne manifestacije.

Pošto im to nije bilo dovoljno, nekoliko dana nakon nas, Gradska uprava (čitaj Saša Mirković) prijavljuje nekakvu svirku Požarevačkih rok-sastava na istom mestu i u isto vreme kad i naš skup. Videvši da im je i ta ideja glupa, kao i mnoge pre nje, pre dva dana počinju sa pretnjama sa zvanične stranice Srpske napredne stranke Zaječar, da će u 15,00 sati, istog dana, organizovati kontramiting i da se neće pomerati do početka naše manifestacije.

U svoju prljavu igru uključuju i SUP Zaječar i MUP Srbije koji na njihove pretnje dovođenja provokatora i plaćenih batinaša, pre svega van Zaječara, ali i problematičnih, i nama dobro poznatih zaječarskih nasilnika koji su po hitnom postupku dobili Ugovore o delu u nekoliko zaječarskih JP i Ustanova, i isti reaguju ZABRANOM OBA SKUPA!“ navodi se u saopštenju potpisanom sa „Organizaori skupa Branim Zaječar MOJ GRAD“.

Oni dodaju i da „nisu u mogućnosti da Rešenje o zabrani skupa do kraja ispoštuju“.2

„Način na koji će sutra, verovatno u skraćenom obliku i zbog policijske blokade MALO pomerenom mestu, BITI ODRŽANA manifestacija i hepening , učesnici i dragi gosti saznaće na samom mestu okupljanja preko puta hotela ,,Srbija,, u 17,30 sati. Očekujemo korektan odnos organa reda prema svima koji sutra budu došli da podrže GRAĐANSKU SLOBODU OKUPLjANjA uz veliku molbu učesnicima skupa da pokažu maksimalnu toleranciju prema policiji koja je nažalost PRIMORANA da radi poprilično protivustavan posao. Grad Zaječar, posle svega što je preživeo za dve godine pod Mirkovićevom diktaturom, ne zaslužuje nasilje i nereda na svojim ulicama“.

 

Prethodni tekstLEPOTA PROSTORA: NA SUNČANOJ STRANI ŽIVOTA
Sledeći tekstZEMLJOTRES!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime