POLICIJA RASTERALA JAGODINSKE ADVOKATE

0

Ispred Osnovnog suda u Jagodini, danas su se spontano okupili jagodinski advokati u znak podrške kolegama širom Srbije. Njih pedesetak je mirnim protestom ispred suda pokazalo da su složni i da ne odustaju od štrajka. Međutim, jagodinske advokate je rasterala policija jer nisu unapred zakazali protest.

-Zakazaćemo protest za ponedeljak. Ovo je bilo spontano okupljanje, poručili su jagodinski advokati.

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić izjavio je da ministar pravde Nikola Selaković servira javnosti neistinite informacije da je u stalnom kontaktu sa vrhom advokatskih komora.

– Advokatska komora Vojvodine nije iznenađena ovakvim izjavama ministra, jer nije se prvi put desilo da ministar pravde servira novinarima i javnosti dogovore kojih nije ni bilo, jer ni kontakata, razgovora, pregovora i dogovora sa „vrhom advokatskih komora“ nema, niti je bilo – naveo je Sikimić u saopštenju.

Sikimić je ocenio da Selaković zapravo i ne želi da postigne dogovor sa advokatima. Ministar pravde Nikola Selaković novinarima je juče u Kruševc

rekao da je „sa vrhom advokatskih komora u stalnom kontaktu“ i ocenio „da smo možda na putu da nađemo rešenje za izlazak iz ovog štrajka“.

FOTO advokati u Nišu

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime