OBRADOVIĆ: DAČIĆ ĆE KVALITETNO PREDSEDAVATI OEBSOM

0

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović ocenio je u Jagodini da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić veoma kvalitetno obavljati funkciju predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

– Dačić ima veliko diplomatsko iskustvo, znanje i sposobnost i moći će taj posao veoma kvalitetno da obavlja u interesu Srbije. Mislim da će sve moguće zamke i prepreke, zajedno sa Vladom, uspešno prevazići, a imaće i podršku i pomoć premijera Aleksandra Vučića „što je strašno važno, zbog toga što će ta pozicija predsedavajućeg biti pozicija Srbije, a ne bilo koga personalno – rekao je Obradović, učestvujući kasno sinoć u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

Dačić već sada ima značajno diplomatsko iskustvo, naglašava Obradović.

– Ne treba zaboraviti razgovore sa Ketrin Ešton, koji su bili teški, ižetno teški, i druge kontakte koje je imao i kao prvi potpredsednik Vlade. Njegova međunarodna aktivnost postoji više godina. Mnogi ljudi neznaju da je on i u godinama ranije kao poslanik Skupštine bio član naše delegacije u Savetu Evrope (SE), učestvao na mnogim međunarodnim skupovima na kojima se govorilo o Srbiji – objasnio je Obradović.

On dodaje da je bio prisustan 2006. godine u SE kada je Marti Ahtisari (finski političar, specijalni izaslanik UN za status Kosova i Metohije) izlagao svoj plan o Kosovu, kao član naše delegacije pored Dačića.

– Znam da je Dačić jedini od naših poslnika bio od strane parlamentaraca burno pozdravljen zbog svog govora koji je održao, nakon izlaganja Ahtisarija – rekao je Obradović.

Ministarski savet OEBS je odlukom od 10. februara 2012. godine odredio da Srbija predsedava OEBS u 2015. godini u sklopu zajedničke kandidature sa Švajcarskom koja predsedava ove godine.

Tanjug

Prethodni tekstKIM KARDAŠIJAN SE VEĆ RAZVODI
Sledeći tekstPOLICIJA RASTERALA JAGODINSKE ADVOKATE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime