OBRADOVIĆ: DAČIĆ ĆE KVALITETNO PREDSEDAVATI OEBSOM

0

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović ocenio je u Jagodini da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić veoma kvalitetno obavljati funkciju predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

– Dačić ima veliko diplomatsko iskustvo, znanje i sposobnost i moći će taj posao veoma kvalitetno da obavlja u interesu Srbije. Mislim da će sve moguće zamke i prepreke, zajedno sa Vladom, uspešno prevazići, a imaće i podršku i pomoć premijera Aleksandra Vučića „što je strašno važno, zbog toga što će ta pozicija predsedavajućeg biti pozicija Srbije, a ne bilo koga personalno – rekao je Obradović, učestvujući kasno sinoć u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

Dačić već sada ima značajno diplomatsko iskustvo, naglašava Obradović.

– Ne treba zaboraviti razgovore sa Ketrin Ešton, koji su bili teški, ižetno teški, i druge kontakte koje je imao i kao prvi potpredsednik Vlade. Njegova međunarodna aktivnost postoji više godina. Mnogi ljudi neznaju da je on i u godinama ranije kao poslanik Skupštine bio član naše delegacije u Savetu Evrope (SE), učestvao na mnogim međunarodnim skupovima na kojima se govorilo o Srbiji – objasnio je Obradović.

On dodaje da je bio prisustan 2006. godine u SE kada je Marti Ahtisari (finski političar, specijalni izaslanik UN za status Kosova i Metohije) izlagao svoj plan o Kosovu, kao član naše delegacije pored Dačića.

– Znam da je Dačić jedini od naših poslnika bio od strane parlamentaraca burno pozdravljen zbog svog govora koji je održao, nakon izlaganja Ahtisarija – rekao je Obradović.

Ministarski savet OEBS je odlukom od 10. februara 2012. godine odredio da Srbija predsedava OEBS u 2015. godini u sklopu zajedničke kandidature sa Švajcarskom koja predsedava ove godine.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime