POLICIJA PREDALA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ZLOSTAVLJAČA KONJA

1

Osnovnom javnom tužilaštvu danas je predata od strane policije, krivična prijava protiv Slobodana M. iz Dobre Vode zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje životinja. Slobodan M. je prošle subote, kako se sumnja pretukao ždrebe staro godinu dana kod zelene pijace u Jagodini, što je prema izjavama svedoka činio i ranije.

ranezdrebe
Rane ždrebeta

„Okupili smo se i otišli u policiju u nameri da uložimo protest zbog toga što čovek, za koga svi znaju da ubija konje slobodno šeta gradom i dalje muči životinje. Sramno je da veterinar i neki zaštitnici životinja kažu da konj nema povrede i da je psihički dobro?! Kako se to utvrđuje da je konj psihički dobro? Svi treba da budemo jedinstveni u nameri da zlikovca privedemo pravdi, izjave nadležnih su neprihvatljive jer i oni odlično znaju o kakvom se zlostavljaču radi. Imamo ideju da osnujemo pravo društvo za zaštitu životinja, a ne neko koje je u sprezi sa onima koji nemaju interes da životinje zaista budu zbrinute i da im se pomogne. Šta su nam sve rekli ljudi iz Dobre Vode koji poznaju godinama ovog čoveka, strašno, neverovatno je da ovaj čovek slobodno šeta i da nije zatvoren. Kontaktirali smo ljude koji su konja polivali vodom kako bi ga osvestili posle batina i danas neko kaže da on nema povrede?“ kažu organizatori skupa Jagodinaca koji su uložili protest zbog najnovijeg zlostavljanja konja u ovom gradu.

Slobodanu M. je prošle godine izrečena uslovna kazna pošto je u centru grada naočigled prolaznika, gotovo do smrti pretukao konja koga je tada držao. Slika pretučene životinje obišla je Srbiju i region. Na žalost, iako su postojale inicijative da nesrećna životinja dobije vlasnika koji bi zaista brinuo o njemu, to se nije dogodilo, konj je dalje prodat na vašaru u Rumi a prema nezvaničnim informacijama, kasnije je i uginuo.

Slobodan M. se trenutno nalazi u pritvoru, a o tome da li će uslovna kazna biti promenjena u kaznu zatvora, odlučivaće Osnovni sud u Jagodini.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime