Počinje rekonstrukcija glavne ulice u Jagodini i izgradnja kružnog toka u centru

3

JP Uređenje i javno osvetljenje Jagodine (Direkcija za izgradnju) danas je počela sa radovima na rekonstrukciji glavne ulice počev od Zavičajnog muzeja. 

„Pravimo novi bulevar, promenićemo kolovoznu površinu i ta ulica dobiće lepši izgled i bolju funkcionalnost. Neophodno je da se glavna ulica i sam centar grada rasterete. Autobuska stanica kod biblioteke više neće biti polazna tačka već prolazna za autobuse koji sada tu čekaju i dodatno doprinose zakrčenju saobraćaja. U samom centru izgradićemo kružni tok veličine, otprilike, onom kod Navipa. Videćemo šta će krasiti kružni tok i koje ćemo idejno rešenje naći, sad tek ulazimo u tehničke radove. Moj stav je da centru potrebno više zelenila, manje betona i da je neophodno održati postojeće zelenilo i raditi na sadnji novog. Uz rekonstrukciju glavne ulice i rasterećenje saobraćaja to će doprineti lepšem izgledu centra kakav Jagodina i treba da ima. Postavili smo stubiće koji sprečavaju parkiranje i sve to zajedno, ono što smo radili i što ćemo raditi je deo jednog obimnog i zahtevnog posla“ kaže Boba Tomić, direktor JP Uređenje i javno osvetljenje (Direkcije za izgardnju).

Direkcija za izgradnju Jagodine u poslednje dve godine izvela je kompleksne radove na uređenju infrastrukture počev od naplatne rampe do ulaza u grad, sa izgradnjom kružnog toka, potpunom rekonstrukcijom ulica u tom delu grada. Izgradnja kružnog toka kod Republičkog SUP – a se privodi kraju. 

Prethodni tekstU Bugarskoj saobraćajna nesreća, osmoro dece povređeno
Sledeći tekstU Manasiji uskoro počinje 8. Međunarodni viteški festival „JUST OUT“

3 KOMENTARA

  1. Postavili ste stubice u centru. Pa nece valjda parkiratu tu automobile a na Strelistu i Pivari kaubojstina. Parkira ko gde hoce a pisete i o zelenim povrsinama a oni puni automobila. Pa nije zivot samo u centru.

  2. Zašto se u plan rekonstrukcije ulica nije uvrstilo i odvajanje biciklističkih traka? I to ne samo u rekonstruisanim ulicama nego treba odvojiti trake za bicikliste u celom gradu. Grad je za ljude ne za automobile.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime