POBEDNICI KONKURSA „PARTNERSTVO ZA BUDUĆNOST“

0

CRH Srbija je organizovala jedanaesti po redu konkurs Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja oblasti vezane za lokalnu ekonomiju, zajednicu i životnu sredinu.

Konkurs je bio otvoren od 16. marta 2020. godine do 30. aprila 2020. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 37 projekata.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija, sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su sledeći pobednici jedanaestog  po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

  • Udruženje građana „Đurđevdan“ – “Obrazovanjem do jednakosti II” (Priprema romske dece za polazak u školu)
  • Opšta bolnica Paraćin – “Bez alata nema zanata”

(Opremanje hirurškog odeljenja)

  • Ekološko obrazovni centar „EKOS“ – “EKO Alarm”

(Nova web i android aplikacija za merenje ekoloških uticaja na životnu sredinu)

  • Društvo za negovanje tradicije, kulturu, umetnost, turizam i ekologiju „Petrus” – “Turizam i kulturno nasleđe za razvoj Petruške oblasti”

(Unapređenje pristupnih puteva Petruške oblasti)

  • Centar za razvoj preduzetništva i inovacija „Smart Connections” – “Lokalni ekonomski razvoj posle COVID-a 19”

(Pomoć lokalnoj ekonomiji za izlazak iz krize)

  • Unekoop – “Gradimo sa manje CO2”

(Izrada android aplikacije za izračunavanje karbonskog otiska građevinskog materijala)

  • Gimnazija Paraćin – “Škola u oblaku”

(Opremanje IT kabineta)

  • UG Srpsko društvo za vanredne situacije – “Mapa sada za zdraviju budućnost grada!”

(Izrada katastra divljih deponija i smetlišta u opštini Paraćin)

  • Građanski pokret „Slobodan izbor“ – “Paraćinska e-pijaca”

(Izrada web platforme za berzu poljoprivrednih proizvoda)

  • Šah klub Paraćin – “Kroz šahovsku igru do zdrave ličnosti” (Popularizacija šaha među učenicima osnovnih škola opštine Paraćin)

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata.

Puno uspeha u realizaciji projekata želimo dobitnicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ i zahvaljujemo se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 79.200 ljudi na 3.100 operativnih lokacija u 30 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od EUR 28.3 milijarde (2019), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi.

CRH je posvećen unapređenju životnog prostora kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata. CRH se nalazi se na listi „Fortune 500”, i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20.

Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1 350 000 tona cementa i veziva.

Sa tri fabrike betona blizu Beograda, u Krnjači, Dobanovcima i Zemunu, CRH Srbija je prisutna i na tržištu gotovog betona.

Poseban sektor u CRH Srbiji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada, a naši eksperti nude rešenja za zaštitu životne sredine i u petrohemijskoj industriji i industriji guma.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime